Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kubanci snimaju film o zombi apokalipsi
Zombiji napadaju, a komunističke vođe vjeruju kako je tek riječ o pokušaju destabilizacije političkog poretka

Kubanci snimaju film o zombi apokalipsi

Što biste učinili da vam cijeli grad okupiraju krvoločni zombiji, a komunističke vođe ustraju u uvjerenju kako je tek riječ o pokušaju proameričkih disidenata da destabiliziraju politički poredak? U takvoj biste se situaciji našli da ste, kojim slučajem protagonist prvog filma sa zombijevskom tematikom na post-revolucionarnoj Kubi, "Juan de los Muertos".

Dijelom horor, dijelom društvena satira, ovaj film, koji bi se uskoro trebao početi snimati, ima potporu španjolske produkcijske kuće La Zanfona Produccione i zeleno svjetlo od kubanskih vlasti. U kubanskim će kinima, zasigurno biti nešto novo, a specifičan humor mogao bi mu donijeti i globalni uspjeh.


To je drugi film 34-godišnjeg pisca-redatelja Alejandra Bruguesa, koji kaže kako je njegova ideja bila ispričati priču koja je istinski Kubanska, ali kroz zombijevsku prizmu.

- Mi Kubanci smo se posljednjih 50 godina morali nositi s nizom problema - rekao je Brugues za Associated Press, aludirajući na desetljeća ekonomskih teškoća i izolacije koji su uslijedili nakon revolucije koju je 1959. proveo Fidel Castro, a posebno nakon pada Sovjetskog Saveza.

- Navikli smo samostalno rješavati probleme i pronalaziti načine preživljavanja u svakavim situacijama. To me natjeralo da pomislim kako bi Kubanci preživjeli invaziju zombija - ispričao je redatelj.

Proračun od 2,1 milijuna dolara

Radnja filma je jednostavna: 40-godišnji Juan, tijekom ribolova, ugleda plutajućeg zombija. Zombi ga napadne, Juan pobjegne, ali shvati da je cijeli grad preplavljen tim krvoločnicima. Državni su mediji krivnju svalili na proameričke disidente koji pokušavaju srušiti vlast, ali Juan zna bolje i ima plan.

Snimanje filma počinje krajem listopada, a producenti se nadaju kako bi se u kinima mogao naći na proljeće ili ljeto sljedeće godine, nakon što se prikaže na nekoliko filmskih festivala. Proračun filma je 2,1 milijuna dolara, od kojih većina ide na specijalne efekte koji će se naknadno dodavati u Španjolskoj, jer potrebna tehnologija nije dostupna na Kubi.

- Jasno, to je veoma mali proračun za međunarodni film s takvim efektima i tematikom, ali je u kubanskim okvirima poprilično velik - izjavila je Claudia Calvina, 27-godišnja kubanska koproducentica. Većina kubanskih filmova snimljena je za manje od 300 000 dolara.

Redatelj tvrdi kako film nije politički, a gledateljima obećava litre i litre krvi.

Moj TV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala