Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Bollywood snima jedinstveni filmski spektakl o Isusu
Prvi film indijske kinematografije o Isusovu djetinjstvu ima budžet 30 milijuna dolara

Bollywood snima jedinstveni filmski spektakl o Isusu

Monty Python je osuđen za nepoštovanje, Mel Gibson se našao pod istragom zbog nasilja, a Martin Scorsese je zapao u nevolje zbog scena seksa. Unatoč svim nedaćama koje se vezuju uz filmske prikaze Isusa, ambiciozna bollywoodska mašinerija odvažila se na skup i jedinstven projekt snimanja filma o malom Isusu. Bit će to najskuplji film u povijesti indijske kinematografije, a Isusa će glumiti indijski dječak. I druge glumačke uloge pripale su indijskoj djeci iz različitih kasta, a zvijezda filma bit će i Pawan Kalyan.


Prvi bollywoodski spektakl o djetinjstvu Isusa Krista snimat će se sljedećih mjeseci u Svetoj zemlji s budžetom od 30 milijuna dolara. Inače, prosječan indijski filmski budžet iznosi oko 500 000 dolara. 

Film sa sedam religioznih pjesama biti će prikazan iduće godine na engleskom, i tri Indijska jezika – Telugu, Hindi i Malayalam. Još nema točan naziv, ali scenarij prati život Isusa Krista od rođenja do razapinjanja na križ.

"Indija je zemlja velike vjerske tolerancije"

Posebnost filma, uz budžet, naravno, leži u tome što scenarij naglasak stavlja na Isusovo djetinjstvo, dok većina drugih ponajviše prati njegove zrelije godine. Kalyan je na konferenciji za medije posebno istaknuo kako je Indija zemlja velike vjerske tolerancije te razumijevanja prema drugim religijama. Broj kršćana u Indiji doseže 24 milijuna, odnosno 2.2 posto ukupnog stanovništva.

Redatelj Singeetham Srinivasa Rao je otkrio kako je s filmskom ekipom razgledao sveta mjesta u Jeruzalemu i Betlehem, nakon čega se osjećaju obogaćeni i ispunjeni vibracijama koje se ondje osjećaju.
- Religiozni Indijski filmovi tradicionalno angažiraju djecu glumce kako bi njihovom mladošću naglasili nevinost, svetost i božansko – rekao je Rao.

Za šminkerske efekte zadužen je američki šminker Christien Tinsley, koji je svojim radom u Gibsonovoj „Pasiji“  zaradio nominaciju za Oskara.

MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala