Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP 2010: Slovačka - Paragvaj, Italija - Novi Zeland, Brazil - Obala Bjelokosti
Drugo kolo izjednačene skupine F, i pravi test vrijednosti Brazila

SP 2010: Slovačka - Paragvaj, Italija - Novi Zeland, Brazil - Obala Bjelokosti

13:30 Slovačka - Paragvaj

I Slovačka i Paragvaj vodili su u utakmicama prvog kola skupine F, ali su dopustili Novom Zelandu odnosno Italiji da im uzmu dva vrijedna boda uoči nastavka turnira. Slovaci su nekako s previše respekta ušli u dvoboj s Novim Zelandom, a nakon što su sredinom drugog dijela poveli nisu iskoristili nijednu od brojnih kontri kojima su mogli dotući Novi Zeland. Naravno da je kazna bila neizbježna, i to na vrlo bolan način - u sučevom dodatku.

Paragvajci su, pak, poveli protiv svjetskih prvaka Talijana, ali su u nastavku "spašavali živu glavu". Veliki hendikep u toj utakmici imali su u vidu nespremnog Oscara Cardoza, robusnog centarfora Benfice koji nije mogao početi susret od početka. Ipak, Cardozo je ušao u s klupe davši naslutiti kako je situacija s njegovom ozljedom sve bolja i danas bi trebao predvoditi napad Paragvajaca, zajedno s Roqueom Santa Cruzom.

Ovaj dvoboj netom nakon ždrijeba označen je kao presudni za drugo mjesto u skupini (iza nominalno najboljih Talijana), ali obzirom na prezentacije i rezultate ekipa u prvom kolu, za očekivati je kako se ništa neće znati do posljednjih minuta utakmica trećeg kola.

16:00 Italija - Novi Zeland

Svjetski prvaci Talijani u svom su stilu krenuli u obranu naslova, s remijem protiv Paragvaja nakon što su nekako uspjeli poništiti prednost Južnoamerikanaca. Ova Italija nema kvalitetu kao sastav kojeg su četvrtog naslova svjetskog prvaka u Njemačkoj odveli Totti, Toni, Nesta i Del Piero - sve redom fenomenalni pojedinci, tada u najboljim igračkim godinama.

Marcello Lippi nije htio se i na ovom Mundijalu osloniti na usluge Tottija i Neste, najavivši kako će ova Italija igrati nešto drukčiji, više radnički nogomet. Nakon remija s Paragvajem stari lisac Lippi nije ostavio nimalo mjesta panici: "Sjajno smo se vratili u utakmicu, a gol smo primili iz prve ozbiljnije njihove akcije poslije koje nisu ništa napravili u napadu. Moram biti zadovoljan, siguran sam da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu".

Novi Zeland? Oni su već ispunili sva očekivanja, i u ovaj će, kao i u dvoboj s Paragvajem u posljednjem kolu, ući posve rasterećeni. Kao takvi mogu iznenaditi, protiv Slovaka su pokazali da posjeduju određenu kvalitetu, dok ne treba posebno napominjati s kolikim motivom Azzurri, nakon remija s Paragvajem, ulaze u ovaj meč. Nedostajat će im ozlijeđeni Andrea Pirlo, koji bi najprije mogao nastupiti u trećem kolu protiv Slovačke, ali i bez njega Lippi u odnosu na Novi Zeland će imati dominaciju u veznom redu.

20:30 Brazil - Obala Bjelokosti

Brazil, već okarakteriziran od strane svog izbornika kao momčad od koje ne treba očekivati atraktivnost, u prvoj je utakmici potvrdio Dungine najave. Protiv najvećeg autsajdera Svjetskog prvenstva izborili su pobjedu, ali pitanje je kako bi se stvari odvijale da Maicon nije uspio prevariti sjevernokorejskog vratara.

Drugo kolo donosi pravi test vrijednosti Brazilcima - na Soccer City Stadiumu u Johannesburgu protivnik će im biti Obala Bjelokosti, koja je remizirala u utakmici bez golova i pravih šansi s Portugalom u Port Elizabethu. Sven-Goran Eriksson imat će danas veliko pojačanje - Didier Drogba će predvoditi napad Slonova.

Inspiraciju za večerašnji ogled momčad Obale Bjelokosti potražila je u svojim suparnicima u skupini - Sjevernoj Koreji, o čemu svjedoči izjava Salomona Kaloua: "Moramo raditi isto što i oni, igrali su savršenu obranu s ubojitim kontrama. Ako se tako postavimo, nećemo izgubiti."

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala