Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Lista za odstrel: I Matija Lovrec dobio nogu s HRT-a
Lovrec je kao spiker na javnoj televiziji radio 17 godina, a otkaz je dobio zbog reklame za očnu polikliniku

Lista za odstrel: I Matija Lovrec dobio nogu s HRT-a

PIŠE: Katarina Hrgović
Foto: project6.hr

Nakon 17-godina rada na HTV-u, Matiji Lovrecu, poznatom spikeru javne televizije, naprasno je otkazana suradnja i to dok je u petak odrađivao prijepodnevnu smjenu.

 
Naime, Mislav Stipić, v.d. ravnatelj HTV-a, nazvao je šeficu Spikerske služe Doris Vučković i naredio joj da dugogodišnjem vanjskom suradniku Matiji Lovrecu odmah otkaže suradnju. Nakon što je Stipiću pokušala objasniti da to ne može učiniti jer Lovrec taj dan treba odraditi nekoliko zadataka, Vučković je ucjenjena vlastitim radnim mjestom. 
 
Stipiću je zasmetala reklama za jednu očnu polikliniku u kojoj se pojavio Lovrec, nakon što mu je u njoj napravljena laserska korekcija vida. U toj indirektnoj reklami poznati spiker je posvjedočio o svom pozitivnom iskustvu poslije 20 godina nošenja naočala. Stipiću je sporno što je uz Lovrecovo ime u reklami stajalo i HTV, za što je, smatra, trebao imati dozvolu. 
 
Protjerani Lovrec, s druge strane, objašnjava da mu dozvola ne treba jer nije zaposlenik HRT-a te da kao honorarac ne podliježe obvezama iz Etičkog kodeksa. 
 
"Kao vanjski suradnik ne podliježem Etičkom kodeksu, niti obavezama koje iz njega proizlaze. Ni na koji način nisam naštetio HTV-u, niti sam zaradio novac, već napravio pozitivni PR. Pa nisam potpisao za RTL. Ako sam se ogriješio, nakon 17 godina rada, volio bih da mi netko objasni postupak", ogorčen je Lovrec. 
 
Kao stalni vanjski suradnik Matija Lovrec nema nikakava prava kojim bi se obranio od ishitrenog poteza v.d. ravanatelja. Dok iščekuje službenu potvrdu o prekidu suradnje, napisat će prigovor koji će uputiti na adrese Etičkog povjerenstva, Programskog vijeća i Ravnateljstva HRT-a, no izgledno je da će svoj posabo dobiti natrag možda tek pri novoj izmjeni šefovske garniture. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala