Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Netflixu odbijen zahtjev za odbacivanje tužbe za klevetu za Inventing Anna
Julia Garner utjelovila je Annu u mini seriji koja je oduševila i kritičare i gledatelje

Netflixu odbijen zahtjev za odbacivanje tužbe za klevetu za "Inventing Anna"

Foto: YouTube

Nekadašnja prijateljica prevarantice Anne Sorokin, poznate i kao Anna Delvey, dobila je dopuštenje za nastavak tužbe za klevetu protiv Netflixa i njihove serije Inventing Anna Shonde Rhimes.

Netflixov glavni argument bio je da Rhimes i ostali scenaristi imaju pjesničku slobodu za interpretaciju događaja te su se pozvali na Prvi amandman. No, sudac Colm F. Connolly zaključio je da barem jedna od karakterizacija u seriji prelazi u klevetu. Tužbu je podnijela Rachel DeLoache Williams koja je u seriji prikazana da je napustila Sorokin u Moroku i kasnije je izdala vlastima, a na barem 16 mjesta u seriji lažno je predstavljaju snobom, neetičnom i pohlepnom.

Sorokin se pretvarala da je njemačka nasljednica Anna Delvey i tako je prevarila mnoge banke i poslovne ljude za oko 200 tisuća dolara te je nekoliko godina provela u pritvoru s tim da je trenutno u kućnom pritvoru dok se bori protiv deportacije. Williams je nekada radila za Vanity Fair i napisala je članak te kasnije i knjigu o svom prijateljstvu sa Sorokin koju optužuje da ju je prevarila za 62 tisuće dolara, što je prikazano i u seriji.

Williams je nezadovoljna i time što seriju smatra previše suosjećajnom prema Sorokin čime je iskrivila stvarnost i pretvorila je iz negativca u antijunaka za koju gledatelji čak i počinju navijati, a Williams je umjesto žrtve prikazana kao negativka. „Iako je prikazana kao prevarantica, serija predstavlja Sorokininu drsku odvažnost da laže, vara i krade zbog nepravednih koraka u birokraciji, starosnoj pripadnosti i seksizmu što je predstavljeno s aspekta divljenja“, stoji u njezinoj tužbi.

Što se tiče konkretnog puta u Moroko, Williams tvrdi da je Sorokin znala da ona odlazi ranije pa je iznenađenje njezinim odlaskom u seriji čista izmišljotina – za što je sudac potvrdio da ne može biti predstavljeno kao drugačije mišljenje, kako Netflix tvrdi, već je to činjenica.

Williamsin odvjetnik poslao je i masu sudskih poziva svjedocima među kojima su Sorokin i Katie Lowes, koja je glumila Williams u seriji.

Serija Inventing Anna kod nas je prevedena kao Projekt Anna i dostupna je na Netflixu s ukupno 9 epizoda od 11. veljače 2022. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala