Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Guy Pearce je između dva maorska plemena u filmu The Convert
Film "The Convert" vodi nas na Novi Zeland, a predstavljen je i prvi trailer

Guy Pearce je između dva maorska plemena u filmu "The Convert"

Ovih je dana predstavljen i prvi službeni trailer za film The Convert, čiju redateljsku palicu drži poznati novozelandski redatelj Lee Tamahori.

Novi Zeland 1830-ih je svijet Maora, kojim dominiraju plemenski ratovi. Tražeći iskupljenje od mračne prošlosti, laički propovjednik Thomas Munro (Guy Pearce) nalazi se na trgovačkom brodu koji ide prema novoosnovanom gradu Epworthu, britanskom naselju u tom dalekom kutu svijeta.

Kad se brod usidri radi popravka, Munro se nađe upleten u bitku između plemena Māori i svjedoči pokolju nevinih u rukama poglavice Akatārawe (Lawrence Makoare).

Munro uspijeva spasiti život Rangimai (Tioreore Ngatai-Melbourne), kćeri Maianuija (Antonio Te Maioha), suparničkog poglavice čiju zemlju Epworth iznajmljuje u delikatnom dogovoru.

Kako Munro počinje doživljavati ukorijenjeni rasizam i paranoju bijelih građana prema Maorima, tako postaje sve više izopćen unutar zajednice kojoj bi trebao služiti i shvaća da je doveden u ovu izoliranu britansku ispostavu samo kako bi dodao malo civilizacije.

Nakon što je jedan od Maianuijevih ljudi ubijen pod misterioznim okolnostima, Munro i Rangimai kreću na teško putovanje u zabranjene zemlje kojima vladaju maorski gospodari rata, u nadi da će popraviti nepravdu. Međutim, Munro uskoro shvaća da je pijun u strateškoj igri moći, a kako je krvavi rat između dva dominantna plemena sada neizbježan, mora odlučiti koju će ulogu igrati i je li njegova vjera stvarna ili ima ikakvu vrijednost.

Tamahori drži redateljsku palicu te potpisuje scenarij na kojem su također radili Michael Bennett i Shane Danielsen. Film je svoju svjetsku premijeru imao u rujnu na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a u distribuciju diljem svijeta krenut će sljedeće godine.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala