Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom premijerno na programu Viasat Explore
Uzbudljiva televizijska emisija prati živote ozloglašenih mafijaških vođa

"Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom" premijerno na programu Viasat Explore

Foto: Viasat/Blue Ant Media

U svijetu dokumentaraca o istinitim zločinima malo je imena zvučnijih od Colina McLarena. Kao bivši detektiv i strastveni zaljubljenik u otkrivanje tajni kriminalnog podzemlja, McLaren je svoje stručno znanje prenio na male ekrane u uzbudljivoj TV emisiji Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom. Ta serija emisija, koju emitira Viasat Explore, zadire duboko u kriminalnu psihologiju, forenzičke dokaze i zamršeno funkcioniranje podzemlja. Colin dijeli svoje osobne priče iz vremena dok je kao prikriveni agent djelovao u skupinama organiziranog kriminala i opisuje iz prve ruke svoja iskustva, čime nam omogućuje da izbliza upoznamo mračan i izopačen svijet mafije. Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom gledajte premijerno od srijede 22. studenoga u 21:00 sat.

Svaka epizoda bavi se jednim ozloglašenim mafijašem koji je ubojstvima pokušao ostvariti prevlast nad nekom od njujorških mafijaških obitelji, no sve bi završilo ili njihovom smrću ili odlaskom na odsluženje dugogodišnje zatvorske kazne. Serija istražuje šestoricu mafijaških bosova; to su: John „Teflon“ Gotti, Sammy „Bik“ Gravano, Carmine „Zmija“ Persico, Anthony „Plinska Cijev“ Casso, Henry Hill i Vinnie „Brada“ Gigante. Svi su oni povezani s „pet obitelji“ koje od 1931. godine dominiraju talijansko-američkom mafijom u New Yorku: Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese i Lucchese.

U nastavku možete saznati nešto više o tim zloglasnim kriminalnim bosovima:

John Gotti, kojeg su često zvali i “Teflonski Don“, bio je zloglasni američki mafijaš i glava kriminalne obitelji Gambino. Bio je poznat po izbjegavanju osuđujućih presuda na nekoliko važnih suđenja tijekom 1980-ih godina, zbog čega je dobio nadimak „Teflonski Don“, jer se činilo da se optužbe nikako ne mogu zalijepiti za njega.

Sammy „Bik“ Gravano postao je poznat kao visokopozicionirani član kriminalne obitelji Gambino. Gravanova kriminalna karijera trajala je nekoliko desetljeća, tijekom kojih je sudjelovao u raznim nezakonitim aktivnostima, uključujući zelenaštvo, iznude, ilegalno kockanje i trgovinu drogom. Svoj je nadimak „Bik“ dobio zbog svoje impozantne tjelesne građe te izrazite brutalnosti i nasilja.

Carmine „Zmija“ Persico bio je dugogodišnji šef kriminalne obitelji Colombo. Persico je nadimak "Zmija" dobio zbog lukavosti i neuhvatljivosti pred predstavnicima zakona. Bio je poznat po svojoj sposobnosti snalaženja u složenom i podmuklom svijetu organiziranog kriminala, pa je uspijevao izbjeći odsluženje dužih zatvorskih kazni.

Anthony "Plinska Cijev" Casso bio je povezan s kriminalnom obitelji Lucchese, postavši jedan od najstrašnijih i najnemilosrdnijih ljudi u povijesti organiziranog kriminala. Casso je nadimak "Plinska Cijev“ zaradio svoje spremnosti da nasiljem i ubojstvima eliminira suparnike i zadrži moć u kriminalnom podzemlju. Njegov utjecaj unutar obitelji proširio se na različite kriminalne aktivnosti, uključujući ilegalno kockanje, trgovinu drogom i sindikalno reketarenje.

Henry Hill, nazivan i „Dobar Momak“, također je bio povezan s mafijaškom obitelji Lucchese. Postao je nadaleko poznat po svojoj umiješanosti u organizirani kriminal i kasnijoj suradnji s policijom, zbog čega je ušao u program zaštite svjedoka te postao nadahnuće za kultni film „Dobri momci“.

Vincent Gigante, poznat i kao „Čudakum“ i „Brada“, bio je zagonetna osoba povezana s kriminalnom obitelji Genovese. Giganteov nadimak „Čudakum“ zapravo je bila igra riječi „čudak“ i „kum“, zbog njegovog ekscentričnog ponašanja i pokušaja da glumi mentalnu bolest kako bi izbjegao kazneni progon. Bio je poznat po tome što je ulicama New Yorka tumarao u kućnom ogrtaču i pidžami, mrmljao sam sebi u bradu i pokazivao druge znakove navodne mentalne nestabilnosti.

Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom zapanjujuće je putovanje u mračne i zagonetne živote nekih od najozloglašenijih osoba u povijesti organiziranog kriminala. Zahvaljujući ovoj vrsnoj televizijskoj seriji, gledatelji će ući u svijet moći, izdaji i spletki.

Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom gledajte premijerno od srijede 22. studenoga u 21:00 sat na kanalu Viasat Explore.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala