Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Psići u ophodnji: Moćan film pomeli konkurenciju
Omiljena animirana ekipa trijumfalno se vratila na veliki ekran te iza sebe ostavila filmove "Slagalica strave 10" i "Kreator"

"Psići u ophodnji: Moćan film" pomeli konkurenciju

Foto: YouTube

U većinu kina diljem svijeta protekli su vikend stigla čak četiri zanimljiva filmska naslova, ali samo je jedan osvojio gledatelje!

Riječ je o Paramountovoj animiranoj avanturi Psići u ophodnji: Moćan film koji je u premijernom vikendu u Sjevernoj Americi zaradio 23 milijuna dolara te još isto toliko u ostatku svijeta – ukupno odličnih 46 milijuna dolara. Zarada na domaćem terenu je i više nego dovoljna da iza sebe ostave ostala tri nova naslova: Lionsgateov deseti film u franšizi Slagalica strave, Slagalica strave X , SF triler studija Disney i New Regency Kreator te Sonyjevu komediju prema istinitoj priči Luda lova. Moćan film svakako je zahvaljujući sasvim solidnim kritikama i ocjenama publike došao do ovog rezultata čime je zaradio skoro duplo od starta prvog filma iz 2021. kad su Psići u ophodnji: Film zaradili 13 milijuna dolara u Sjevernoj Americi s time da su paralelno bili objavljeni na streamingu Paramount+.

U Paramountu su jako zadovoljni ovim rezultatom i već prije premijere filma objavili su kako planiraju i treći film i to za 2026. godinu. Franšiza Psići u ophodnji, koja je krenula animiranom serijom na Nickelodeonu 2014. godine, u skoro 10 godina zaradila je 14 milijardi dolara. Moćan film prikazuje se i u hrvatskim kinima i to u sinkroniziranoj verziji u kojoj su glasove posudili Vesna Ravenšćak Lozić, Kristina Habuš, Iva Mihalić, Ana Stunić, Gregor Klarić, Kristina Krepela, Tana Mažuranić, Lana Blaće i Jadranka Krištof.

Na drugom mjestu nalazi se Slagalica strave X koja je ukupno u cijelom svijetu zaradila 29,3 milijuna dolara što je za deseti film u serijalu dobar rezultat, a s obzirom na budžet od samo 13 milijuna dolara do kraja kino prikazivanja ispast će u potpunosti profitabilan film. Puno lošiji rezultat ima Kreator Garetha Edwardsa u kojem glavnu ulogu ima John David Washington kao predvodnik sukoba između ljudi i umjetne inteligencije koji je zaradio samo 32 milijuna dolara diljem svijeta – puno premali start za film čiji je budžet iznosio oko 80 milijuna dolara.

Loš vikend bio je i za humornu dramu prema istinitom događaju Luda lova koji je unatoč zanimljivoj priči i poznatoj glumačkoj postavi zaradila samo 3,5 milijuna dolara u Sjevernoj Americi. Film u hrvatska kina stiže 5. listopada, dok se Slagalica strave X i Kreator kod nas prikazuju od 28. rujna.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala