Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Konačno najava za biografsku dramu Michaela Manna Ferrari
Ovog Božića u kina stiže film u kojem glavne uloge imaju Adam Driver, Penélope Cruz i Shailene Woodley

Konačno najava za biografsku dramu Michaela Manna "Ferrari"

Foto: YouTube

Drama Ferrari konačno je predstavljena prvim teaser trailerom!

Riječ je o prvom filmu u režiji Michaela Manna nakon 2015. godine (Blackhat), a u glavnoj ulozi nalazi se Adam Driver, koji je jedva prepoznatljiv u najavi, kao legendarni Enzo Ferrari. Uz Drivera glavne uloge imaju Penélope Cruz kao njegova supruga Laura Ferrari te Shailene Woodley u ulozi Enzove ljubavnice Line Lardi. Film se ne navodi kao isključivo biografski, već donosi priču o Enzu iz perspektive jednog kobnog ljeta.

Radnja je smještena u 1957. godinu, netom prije događaja koji će promijeniti sve. Bivši vozač utrka Enzo te se godine suočavao s nekoliko kriza: i tvrtka i obitelj bili su pred bankrotom, njegov brak u krahu zbog gubitka sina Dina, odnos s drugim sinom kojeg je imao izvan braka praktički ne postoji, a njegovi vozači su gurnuti do samih granica kad krene velika utrka diljem Italije, Mille Miglia. Na zloglasnoj stazi je de Portagovom trkaćem Ferrariju pukla guma zbog čega su on i devetoro gledatelja poginuli u katastrofalnom sudaru. Enzo osobno i proizvođač guma bili su optuženi za ubojstvo iz nehaja, no slučaj je bio odbačen. Većina scena snimala je u Bresciji u Italiji gdje se odvila stvarna utrka Mille Miglia.

Budući da su i dalje u tijeku SAG-AFTRA i WGA štrajkovi, Mann je ponosan što njegov film nema veze s velikim studijima: „Podrijetlo filma i sadržaj scenarija ne spadaju niti u jedan film koji bi prigrlio konvencionalni studio. Baš zato je prikladno što je ovo neovisni film koji distribuira Neon“, rekao je u kolovozu za Variety u velikom intervjuu.

Mann je uz režiju s pokojnim Troyem Kennedy-Martinom napravio adaptaciju scenarija prema biografiji Enzo Ferrari — The Man, The Cars, The Races, The Machine koju je 1991. godine napisao novinar i pisac Brock Yate. U ostalim ulogama su Patrick Dempsey kao vozač Piero Taruffi, Jack O’Connell također je vozač Peter Collins, Sarah Gadon je Linda Christian, a Gabriel Leone vozač Alfonso de Portago.

Ferrari danas ima premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu (Biennale), bit će prikazan na završnoj ceremoniji New York film festivala 13. listopada, a u redovitu kino distribuciju trebao bi doći tijekom ovog Božića, 25. prosinca.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala