Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Film o zlatnom razdoblju mladosti u kojoj nema granica
Dramedija "Zauvijek mladi" od danas i u našim kinima

Film o zlatnom razdoblju mladosti u kojoj nema granica

Foto: Con film

Peti film redateljice Valerije Bruni Tedeschi dramedija Zauvijek mladi ispunjena glumačkim zvijezdama u usponu natjecala se u Cannesu za Zlatnu palmu i od danas je u našim kinima!

Nadia Tereszkiewicz, Sofiane Bennacer, Micha Lescot, Clara Bretheau, Noham Edje, Vassili Schneider i Eva Danino možda nisu najpoznatija imena, ali radi se o fascinantnim mladim francuskim glumcima koji su ostvarili glavne uloge petog filma u karijeri redateljice Valerije Bruni Tedeschi Zauvijek mladi. Tedeschi je zasigurno jedna od najvažnijih modernih europskih redateljica koja se nakon četiri godine vratila režiji i to djelomično autobiografskom pričom o mladoj glumačkoj skupini koja tijekom osamdesetih godina pohađa prestižnu školu naziva Les Amandiers, odakle potječe i originalni naslov filma. Sama redateljica pohađala je tu školu pa nije niti čudo da jeZauvijek mladi jedan poprilično osobni projekt u kojeg je Tedeschi unijela cijelu sebe. Ova mješavine komedije i drame u kina stiže u četvrtak, 31. kolovoza, a mi ovom prilikom donosimo kino najavu.

Radnjom smješten u kasne osamdesete godine, film prati skupinu mladih glumaca koji dolaze u prestižnu školu glume koju su osnovali slavni Patrice Chéreau i Pierre Romans. Tijekom nekoliko mjeseci koliko će tamo provesti, ovi mladi ljudi sklopit će nova prijateljstva, otkriti stvarnost ljubavi i odrastanja, a sve to u pozadini kulture koja se mijenja. Film Zauvijek mladi prikazan je u službenim konkurencijama filmskih festivala u Sevilli i Cannesu gdje se natjecao za nagradu Zlatna palma. Također je pokupio i 7 nominacija za prestižnu francusku nagradu Cesar, a osvojio je jednu i to u kategoriji glumice koja najviše obećava – Nadije Tereszkiewicz.

Na neki je način film Zauvijek mladi posveta Patriceu Chéreauu. Riječ je o slavnom francuskom kazališnom i opernom redatelju, filmašu, glumcu i producentu koji je na redateljicu Tedeschi očito ostavio snažan utjecaj u njezinom razvoju glumice i, kasnije, redateljice. U filmu lik Chéreaua tumači ugledni francuski redatelj i glumac Louis Garrel koji je, uz glavnu glumicu Tereszkiewicz, pobrao najviše pohvala za svoj nastup. Tedeschi je scenarij za film napisala skupa s Noémie Lvovsky i Agnès de Sacy koje su u priču također ubacile vlastita iskustva iz studentske mladosti: “Pohađanje ove škole za mene je bilo temeljno poglavlje sazrijevanja, ali niti ja niti moje kolegice scenaristice nismo dopustile da nam naša iskustva izokrenu umjetnički izričaj odnosno pretjerano utječu na cijelu priču”, u jednom je intervjuu izjavila Tedeschi.

Kritičar IndieWirea Ben Croll, jednog od najuglednijih svjetskih medija koji detaljno prate zabavljačku industriju proglasio je film Zauvijek mladi “najboljim djelom redateljice Tedeschi u njezinoj dosadašnjoj karijeri”, a niti mnogi drugi kritičari nisu ostali ravnodušni prema njezinom najnovijem uratku. Zanimljivo je za spomenuti i to da glavnu mušku ulogu u filmu tumači mladi Sofiane Bennacer, glumac koji je u listopadu prošle godine optužen za seksualno nasilje nad četiri žene. Premda je produkcijska ekipa filma tijekom njegovog snimanja već znala da je jedna od optužnica podnešena, svejedno su ostavili glumca u filmu, a redateljica Tedeschi – s kojom je Bennacer naknadno ušao u ljubavnu vezu – branila je svog novog partnera pozivajući se na “presumpciju nevinosti” te naglašavajući da se radi o medijskom linču. U međuvremenu je početkom ove godine Bennaceru zabranjen dolazak na dodjelu prestižne francuske nagrade Cesar zbog navedenih optužbi.

S obzirom na pohvale koje je film dobio od strane kritike i publike te sjajne nastupe mladih glumačkih zvijezda u usponu, Zauvijek mladi jedan je od onih filmova koji će s gledateljem ostati dugo vremena nakon gledanja prvenstveno zbog toga što je nabijen emocijama i vrlo realnim portretom zatvorenog glumačkog života gdje se kolege mogu osloniti isključivo jedni na druge. Na mnogo je načina ovaj film zapravo ljubavno pismo glumačkoj profesiji te pogotovo mladim glumcima.

Dramedija Zauvijek mladi u domaćim kinima od danas, 31. kolovoza.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala