Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U kina stigle Nindža kornjače i Meg 2, ali ništa ne može s trona maknuti Barbie
Avantura Grete Gerwig došla je do zarade od milijarde dolara

U kina stigle "Nindža kornjače" i "Meg 2", ali ništa ne može s trona maknuti "Barbie"

Foto: YouTube

Još jedan odličan vikend u kinima diljem svijeta!

Protekli su vikend u kina stigli Nindža kornjače: Makljaža s mutantima i Meg 2: Put u dubinu, ali s prvog mjesta nisu uspjeli maknuti Barbie, film koji je, sukladno očekivanjima, ovih dana prešao zaradu od milijarde dolara diljem svijeta.

Nove Nindža kornjače Paramount Picturesa za vikend su u Sjevernoj Americi zaradile 43 milijuna dolara što je u skladu s projekcijama koje su se kretale između 35 i 45 milijuna dolara. U ostatku svijeta zarada iznosi još 8,5 milijuna, dakle ukupno 51 milijun što je solidno s obzirom na budžet od samo 70 milijuna dolara utrošenih na produkciju (za usporedbu, Pixarovi Elementi koji nisu dobro prošli u kinima koštali su studio 200 milijuna!) te činjenicu da tek ovaj tjedan film stiže na većinu tržišta u ostatku svijeta.

Nindža kornjače dobile su i odlične ocjene kritičara te gledatelja, a u originalu glasove su posudile zvijezde kao što su Jackie Chan, Ayo Edebiri, Post Malone, Paul Rudd, Rose Byrne, John Cena, Ice Cube i Seth Rogen uz novu, mladu ekipu koja je glasove posudila glavnim kornjačama: Micah Abbey, Shamon Brown Jr., Nicolas Cantu i Brady Noon.

Meg 2: Put u dubinu, nova akcijska avantura s Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi, zaradila je sasvim solidnih 30 milijuna dolara u Sjevernoj Americi što je tek malo manje od prvog filma Meg iz 2018. godine koji je na kraju tamo zaradio odličnih 145 milijuna dolara te ukupno 530 milijuna diljem svijeta.

U nastavku uz Stathama glumi Wu Jing koji je velika zvijezda u Kini što bi svakako trebalo donijeti dodatnu zaradu na tamošnjem tržištu. Premijerni vikend tako je izvan Sjeverne Amerike donio zaradu od 112 milijuna dolara što donosi odličan start od 142 milijuna za ovakav film te s obzirom na to da mu kritika nije naklonjena te što ima malo slabiju ocjenu gledatelja od originala.

Što se tiče filmova o kojima se neprestano priča već barem mjesec dana, Barbie je tako skupila milijardu dolara u samo 17 dana prikazivanja u kinima, a Oppenheimer 552 milijuna dolara čime je postao Nolanov šesti film koji je zaradio preko 500 milijuna.

Barbie, Oppenheimer i Meg 2: Put u dubinu prikazuju se i u hrvatskim kinima, dok Nindža kornjače: Makljaža s mutantima stižu ovaj četvrtak i moći ćete ih pogledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji (glasove posudili Lovro Juraga, Daniel Dizdar, Filip Riđički, Radovan Ruždjak, Hiljson Mandela i GOCA R.I.P.).

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala