Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Barbie i Oppenheimer nepobjedivi i drugi vikend prikazivanja u kinima diljem svijeta
Disneyev "Dvorac straha" nije uspio ugroziti apsolutnu vladavinu Barbenheimera

"Barbie" i "Oppenheimer" nepobjedivi i drugi vikend prikazivanja u kinima diljem svijeta

Foto: YouTube

Apsolutna dominacija Barbenheimera u kinima diljem svijeta nastavlja se i drugi tjedan prikazivanja.

Barbie ne silazi s prvog mjesta gledanosti u kinima diljem svijeta pa je tako fantastična komedija Grete Gerwig samo u Sjevernoj Americi zaradila fenomenalnih 93 milijuna dolara između petka i nedjelje. Pad je to od samo 43% u drugom vikendu zbog čega Barbie ima sedmi najbolji drugi vikend u povijesti! Jedini ispred nje su poznati blockbusteri i franšize Osvetnici (103 milijuna u drugom vikendu), Jurski svijet (106 milijuna), Black Panther (111 milijuna), Osvetnici: Rat beskonačnosti (114 milijuna), Završnica (147 milijuna) i Ratovi zvijezda: Sila se budi (149 milijuna).

Barbie tako samo u Sjevernoj Americi u dva tjedna prikazivanja došla je do zarade od 351,4 milijuna dolara i time je četvrti najbolji film na tom tržištu ove godine, a ukupna zarada u cijelom svijetu već je prešla 770 milijuna tako da je već sad treći najjači ovogodišnji film.

Rekorde obara i Oppenheimer Christophera Nolana koji je drugi vikend u Sjevernoj Americi uzeo još 46,6 milijuna dolara i, prema studiju Universal, postao prvi film s oznakom R koji je zaradio više od 10 milijuna dolara sedam dana zaredom od petka. Ukupna zarada u Sjevernoj Americi u dva tjedna tako je 174 milijuna dolara, a u cijelom svijetu ukupno 400 milijuna čime je Oppenheimer već prestigao Nolanov Tenet (365 milijuna) i Batman: Početak (373 milijuna).

„Vikend je samo dokazao da ogroman interes za Barbie i Oppenheimera nije bila tek slučajnost. Oba filma u Sjevernoj Americi su postigla rezultate u drugom vikendu koji se inače smatraju sasvim solidnim za premijerni vikend“, komentirao je analitičar Comscore-a Paul Dergarabedian.

S obzirom na jaku konkurenciju najnoviji Disneyev obiteljski film Dvorac straha nije uspio ostvariti značajan start u kinima u kojima se nalazi od 27. srpnja: startao je na trećem mjestu u Sjevernoj Americi s 24,6 milijuna dolara te još samo 9,1 milijun s ostalih tržišta. Ukupna zarada od 33 milijuna dosta je slaba za ovakav film za koji mnogi vjeruju da bi zbog svoje tematike puno bolje prošao u listopadu oko Halloweena (naravno, svakako mu nije pomogao Barbenheimer) – a s obzirom na trošak od 150 milijuna dolara za produkciju te još desetke milijuna na promociju teško da će ispasti profitabilan.

Barbie, Oppenheimer i Dvorac straha možete pogledati i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala