Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Last Call istražuje anti-LGBT ubojstva u New Yorku 90-ih
Najava dokumentarne serije istražuje mračnu njujoršku povijest nasilja protiv LGBTQ zajednice

"Last Call" istražuje anti-LGBT ubojstva u New Yorku 90-ih

HBO je predstavio trailer za svoju novu dokumentarnu seriju Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York, koja istražuje jeziva ubojstva u New Yorku, kada je serijski ubojica specifično ciljao homoseksualne muškarce na mjestu koje je za njih trebalo biti sigurno.

Službeni opis dokumentarne serije najavljuje nam glavnu temu:

Kako se početkom 1990-ih počne pojačavati kriza sa sidom, homofobija i zločini iz mržnje također su u porasti, a serijski ubojica vreba homoseksualne muškarce u New Yorku infiltrirajući se u njihov noćni život kako bi pronašao svoje žrtve.

Redateljsku palicu serije drži Anthony Caronna, a temelji se na bestseleru Elona Greena iz 2021. godine, koji nosi naziv Last Call: A True Story of Love, Lust and Murder in Queer New York. Dokuserija će nas odvesti na početak devedesetih i užurbani njujorški noćni život te nam otkriti predrasude protiv LGBTQ zajednice u tom specifičnom vremenu. Trailer nam otkriva obitelji i prijatelje žrtava čiji su životi prerano zaustavljeni samo radi njihovih seksualnih sklonosti.

Osim samih ubojstava, dokumentarna serija će nam pokazati i trud aktivista njujorškog NYC Anti-nasilje projekta, koji su dali sve od sebe kako bi potaknuli policiju da napravi nešto po pitanju tih napada na zajednicu. U doba kad su homofobija i zločini iz mržnje bili u porastu istovremeno kad i bolest side, mediji i pravni sustav nisu im bili od pomoći. Ova dokuserija će istražiti kako je policija odbila zaštititi zajednicu, unatoč očitim motivima iza ubojstava.

Tragični dio u povijest LGBTQ zajednice možete istražiti 9. srpnja kada Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York stigne na HBO i Max.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala