Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ljetna pozornica Tuškanac: Kinoteka u šumi
U hladu tuškanačke šume budite u društvu Dustina Hoffmana, Anne Bancroft i glazbu Simona & Garfunkela

Ljetna pozornica Tuškanac: Kinoteka u šumi

Foto: Ljetna pozornica Tuškanac

Dok je kino Kinoteka na ljetnoj pauzi, ekipa Centra za kulturu i film Augusta Cesarca nastavlja organizirati projekcije na jednoj od najljepših zagrebačkih kulturnih lokacija na otvorenom – Ljetnoj pozornici Tuškanac. Kao zagrijavanje za kolovoški program Film u šumi, ovaj tjedan na velikome platnu prikazuju se dva rado gledana filmska klasika.

50 godina Amarcorda

U utorak 27. lipnja na rasporedu je Amarcord, jedan od najpopularnijih filmova velikog talijanskog redatelja Federica Fellinija. Ova nostalgična gorko-slatka drama inspirirana je Fellinijevim odrastanjem u Riminiju 1930-ih, a gledatelje već desetljećima osvaja upečatljivim likovima, grotesknim humorom i autentičnim pogledom na dobre i mračne strane ljudske prirode.
Amarcord je također nagrađen i Oscarom za najbolji strani film, drži se za jedan od najboljih filmova sedamdesetih, a projekcijom na Ljetnoj pozornici Tuškanac obilježavamo njegovu 50. obljetnicu.

Diplomac: kultni film 1960-ih

U srijedu, 28. lipnja na rasporedu je Diplomac, kultna komedija Mikea Nicholsa o Benjaminu Braddocku, friško diplomiranom mladiću koji se po povratku sa studija upliće u komplicirani ljubavni trokut sa zavodljivom prijateljicom njegovih roditelja, gospođom Robinson.

Veliki komercijalni uspjeh filma pomogao je etablirati struju novog Hollywooda, jedno od kreativno najuspješnijih razdoblja američke kinematografije, od Dustina Hoffmana napravio je međunarodnu zvijezdu i zaštitno lice čitave generacije, a Mikeu Nicholsu donio je Oscara za režiju. Glazbu koju potpisuje folk-rock duo Simon & Garfunkel, a koja uključuje pjesme Sound of Silence, Scarborough Fair i nezaboravnu Mrs. Robinson, i danas se često čuju na radijskim stanicama. Film je snimljen prema istoimenom romanu Charlesa Webba iz 1963. godine, koji također ove godine ima 50. obljetnicu.

Napominjemo i da se za projekcije Amarcorda i Diplomca može iskoristiti i važeći Kinotekin filmski pokaz.

Ljetna pozornica Tuškanac u srpnju

Za kolovoz se priprema niz atraktivnih naslova – suvremenih filmova i klasika, a do tada pratite i ostale programe na Ljetnoj pozornici Tuškanac, počevši s festivalom Fantastic Zagreb, čije ovogodišnje izdanje kreće u četvrtak, 29. lipnja.

Nakon festivala Fantastic Zagreb slijede Revija europskog filma, ljetno izdanje ZagrebDoxa, filmovi u distribuciji Zagreb film festivala, a mjesec će tradicionalno zaključiti Motovun.

Sve informacije pratite na službenoj stranici pozornice, www.ljepotu.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala