Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi trailer za Oppenheimer, Cillian Murphy priznao da je silno htio glavnu ulogu u Nolanovom filmu
Nova povijesna drama za njega je ostvarenje sna i velika odgovornost

Novi trailer za "Oppenheimer", Cillian Murphy priznao da je silno htio glavnu ulogu u Nolanovom filmu

Foto: YouTube

Christopher Nolan i Cillian Murphy surađuju već skoro 20 godina, ali u njihovoj najnovijoj suradnji, drami Oppenheimer, Murphy prvi put ima glavnu ulogu što je glumac jedva dočekao.

Nakon tri filma o Batmanu, SF-u Početak i ratnoj drami Dunkirk koje je Nolan režirao, Murphy je ostvario odličnu glavnu ulogu u seriji Peaky Blinders, ali glavna uloga u ovakvom filmu nešto je čemu se dugo nadao. Murphy tako glumi teoretskog fizičara i oca atomske bombe J. Roberta Oppenheimera i u nedavnom je intervjuu otkrio koliko je bio očajan biti glavni glumac u Nolanovom filmu.

„Uvijek sam govorio Chrisu, privatno i poslovno, da ako sam slobodan i on me želi u svom filmu da ću prihvatiti. Nije mi bitno koliko je velika uloga. No, duboko u sebi, u tajnosti sam stvarno bio očajan da glumim glavnog lika baš u njegovom filmu“, rekao je za Associated Press. Ulogu je na kraju dobio tijekom telefonskog poziva od Nolana: „Nazvao me i samo hladno rekao da je napisao scenarij o Oppenheimeru i kako želi da baš ja budem njegov Oppenheimer. Bio je to divan dan… imamo već povijest razumijevanja i povjerenja, međusobnog poštovanja. Osjetio sam da je bilo pravo vrijeme da pristanem na tako veliku odgovornost. Na kraju je ispalo da je to ogromna odgovornost.“

Film Oppenheimer temelji se prema knjizi American Prometheus iz 2005. godine koju su napisali Kai Bird i Martin J. Sherwin, a prati fizičara dok se bori sa stvaranjem atomske bombe tijekom Drugog svjetskog rata. Murphy je također otkrio kako se nije bavio samim mehanizmima kako se stvara atomska bomba, već je detaljno proučavao samog Oppenheimera i njegovu ličnost.

„On je bio zaista kompliciran, kontradiktoran i kultan. Znate da o njemu radi jedan od najvećih redatelja svih vremena. Svi su se pitali kako će ga Chris predstaviti. Mislim da će ljudi biti iznenađeni i oduševljeni kako je on to osmislio. Bilo što da kažem ne može to dovoljno predstaviti, trebate to vidjeti u IMAX kinu“, uvjeren je glumac.

Uz Murphyja u filmu glavne likove glume redom velika glumačka imena: Emily Blunt je Katherine Kitty Oppenheimer, Matt Damon je šef Manhattan Projecta general Leslie Groves Jr., a Robert Downey Jr. je jedan od osnivača U.S. Atomic Energy Commission Lewis Strauss. Tu su još i Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich te Matthew Modine.

Oppenheimer u kinima očekujemo 21. srpnja. Ovih dana objavljen je i novi poster za film, a jutros je stigao i novi službeni trailer s dosad neviđenim, napetim scenama koji možete pogledati u nastavku.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala