Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Čuvari galaksije: Volume 3 nazivaju najboljim Marvel filmom u zadnje vrijeme
Film je s prikazivanjem premijerno krenuo prije 4 dana i za vikend je ostvario odličnu zaradu

"Čuvari galaksije: Volume 3" nazivaju najboljim Marvel filmom u zadnje vrijeme

Foto: YouTube

Završetak franšize Čuvari galaksije prije nekoliko dana je stiglo u kina i prvi rezultati zarade su i više nego odlični!

Čuvari galaksije: Volume 3 broji čak 114 milijuna dolara na tržištu u Sjevernoj Americi što označava drugo najbolje ovogodišnje otvaranje i to nakon Super Mario Bros. filma (146 milijuna). Ipak, očekivanja od premijernog vikenda na tom tržištu bila su nešto viša, barem 120 milijuna dolara, a i ova zarada dosta je manja od drugog filma Čuvari galaksije: Volume 2 koji je za prvi vikend zaradio 146 milijuna dolara. Početak franšize Čuvari galaksije, koji nas je upoznao sa Star Lordom Chrisa Pratta i njegovom ekipom, startao je s 94 milijuna dolara 2014. godine.

Zarada u ostatku svijeta iliti na međunarodnom tržištu dodaje još 168 milijuna dolara s 52 tržišta što znači ukupno 282 milijuna dolara. Kina, nekoć ogromno tržište za sve Marvelove filmove, od pandemije je negativno nastrojena prema svim holivudskim filmovima pa je tamo u prvom vikendu film zaradio 28 milijuna dolara – što je zapravo iznad očekivanja za to tržište.

Naredni tjedni će pokazati hoće li Čuvari galaksije 3 zadržati visoku gledanost (odnosno zaradu) prije nego što u kina stignu Brzi i žestoki 10 19. svibnja i Mala sirena 26. svibnja. Valja se prisjetiti i kako je nedavno Ant-Man i Wasp: Kvantumanija imala fantastičan start u kinima da bi već sljedeći tjedan drastično pala svuda i nije uspjela zaraditi niti 500 milijuna dolara diljem svijeta. No, prednost najnovijih Čuvara galaksije jest što ga mnogi prozivaju odličnim Marvelovim filmom i možda najboljim u zadnje dulje vrijeme. Od gledatelja je dobio ocjenu A na CinemaScoreu, a na Rotten Tomatoesu ima visokih 81%.

Film je režirao James Gunn, a uz Pratta glume Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji i Will Poulter. Čuvari galaksije: Volume 3 su 3. svibnja imali pretpremijeru u hrvatskim kinima, a od 4. svibnja može ih se pogledati u redovitoj distribuciji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala