Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HBO Max naručio seriju Harry Potter koja će vjerno pratiti knjige
Plan je po jedna sezona za svaku knjigu, ali vijest nije kod svih dočekana s oduševljenjem

HBO Max naručio seriju "Harry Potter" koja će vjerno pratiti knjige

Foto: YouTube

Harry Potter televizijska serija službeno je odobrena i vjerno će pratiti knjige J.K. Rowling, ali obožavatelji nisu oduševljeni ovom vijesti.

Objava je stigla tijekom prezentacije Warner Bros. Discoveryja investitorima i medijima na kojoj je otkriveno kako će se HBO Max i Discovery+ konačno spojiti u jedan servis jednostavnog naziva Max. Uz novo ime predstavljeni su i mnogi, ambiciozni projekti od kojih se svakako ističe ovaj o Harryju Potteru, ali sigurno nisu mislili da će vijest naići na dosta negativne komentare.

Autorica J.K. Rowling navedena je kao jedna od producentica serije što se mnogima nije svidjelo zbog komentara koje je napisala na društvenim mrežama još u lipnju 2020. godine kad ju je LGBT+ zajednica prozvala i cancelala zbog čega nije bila dio niti dokumentarnog filma koji je na HBO Max stigao u sklopu 20. obljetnice, tako da je objava o njezinom sudjelovanju na seriji naišla na neodobravanje mnogih. Neki su pak istaknuli kako snimanje ovakve serije kasni barem deset godina, a neki smatraju da su filmovi bili sasvim dovoljni.

Svaka sezona serije temeljit će se prema jednoj od knjiga iz serijala, a Warner Bros. Discovery navodi kako će to biti desetljeće duga serija te da ćemo u njoj gledati sasvim novu glumačku postavu naspram one iz hit filmova. Godinama se već govori o potencijalnoj televizijskoj seriji koja će vjerno prenijeti knjige od kojih je prva, Harry Potter i kamen mudraca, objavljena još 1997., a zadnja Harry Potter i darovi smrti 2007. godine. Uslijedilo je osam filmova koji su ukupno zaradili 7,7 milijardi dolara diljem svijeta, franšiza Čudesne zvijeri također je uspješna, nedavno je izdana video igrica Hogwarts Legacy, a na Broadwayu igra predstava Harry Potter and the Cursed Child koja služi kao nastavak knjiga.

Serija o Harryju Potteru u ranoj je fazi produkcije, a hoće li na kraju imati svoju vjernu publiku saznat ćemo kad krene s emitiranje.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala