Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rekordni start za Super Mario Bros. Film
Prešao je "Snježno kraljevstvo 2" kao najbolje otvaranje animiranog filma u cijelom svijetu sa 377 milijuna dolara

Rekordni start za "Super Mario Bros. Film"

Foto: YouTube

Animirana avantura Super Mario Bros. Film proteklog je vikenda nadmašila apsolutno sva očekivanja kako na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi, tako i u ostatku svijeta.

U prvih pet dana prikazivanja u Sjevernoj Americi je zaradio 204,6 milijuna dolara zbog čega sad ima najjači ovogodišnji start koji je dosad tamo držao Ant-Man i Wasp: Kvantumanija (106 milijuna), ovime je postigao drugo najbolje otvaranje za animirani film čime je prestigao Potragu za Dory iz 2016. (135,1 milijun), a svakako treba istaknuti i da je najbolji start ikada za studio Illumination čime je prestigao i omiljene Malce iz 2015. godine (115,7 milijuna).

U ostatku svijeta zarada iznosi još 173 milijuna dolara što ukupno znači ogromnih 377 milijuna za premijeru ovog animiranog filma snimljenog prema omiljenoj video igrici, a budžet mu je bio samo 100 milijuna dolara. Također se prema podacima zarade ističe i ona iz IMAX-a: 16,6 milijuna zarađenih u Sjevernoj Americi te ukupno 21,6 milijuna što ga čini najboljim startom animiranog filma za IMAX.

Očekivanja od premijere bila su 86 milijuna za vikend, odnosno 125 milijuna dolara za prvih pet dana prikazivanja. „Rezultati gledanosti samo su rasli i rasli. Ovaj rezultat dokaz je velike ljubavi za ove Nintendo likove i odlične priče iz Illuminationa“, podijelio je svoje razmišljanje o ovom uspjehu Universalov predsjednik domaće distribucije Jim Orr.

No, činjenica da na veliki ekran stiže ekranizacija jedne od najomiljenijih video igrica ne znači da je animirani film bio predodređen za uspjeh – štoviše, strašan neuspjeh igranog filma Super Mario iz 1993. u kojem su glumili Bob Hoskins kao Mario i John Leguizamo kao Luigi s vremenom je postao knjiški primjer holivudskog lošeg pokušaja da video igricu prenese u kina. Srećom, upravo te ekranizacije zadnjih godina su sve uspješnije počevši sa Sonic: Super Ježom i njegovim nastavkom.

U animiranom Super Mario Bros. Filmu glasove su posudili Chris Pratt (Mario), Charlie Day (Luigi), Anya Taylor-Joy (Princeza Peach) i Jack Black (Bowser). Režiju potpisuju Aaron Horvath i Michael Jelenic, a radnja prati slučajan dolazak omiljenih vodoinstalatera u Kraljevstvo Gljiva u kojem će Mario s Princezom Peach krenuti u zaustavljanje moćnog Bowsera koji želi zavladati svijetom.

Super Mario Bros. Film od 6. travnja igra i u hrvatskim kinima u originalnoj i sinkroniziranoj verziji u kojoj su glasove posudili Tin Rožman, Iskra Jirsak, Vini Jurčić, Fabijan Pavao Medvešek, Daniel Dizdar, Duško Valentić, Goran Vrbanić, Pero Juričić i Luna Baučić.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala