Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Disney i Dwayne Johnson rade igranu verziju Vaiane
Nagrađivani animirani glazbeni film je 2016. godine osvojio i kritiku i publiku

Disney i Dwayne Johnson rade igranu verziju "Vaiane"

Foto: YouTube

Disney kreće u novu pustolovinu s Vaianom, ovaj put u igranoj verziji!

Studio se udružuje s Dwayneom Johnsonom, koji je u animiranoj verziji Vaiane posudio glas Mauiju, polubogu vjetra i mora, kako bi napravili igrani remake animirane glazbene uspješnice koja je 2016. godine osvojila i kritiku i publiku te zaradila 665 milijuna dolara diljem svijeta i bila je nominirana za Oscara za najbolji animirani film (pobjedu je odnio drugi Disneyev naslov te godine, Zootropola).

Vijest o remakeu objavljena je jučer tijekom godišnjeg sastanka Disneyevih dioničara, a objavio ju je Johnson uz izvršnog direktora Disneya Boba Igera. Johnson se planira vratiti u ulogu Mauija za igrani film koji će i producirati.

„Ova priča je moja kultura, ona je simbol milosti i ratničke snage našeg naroda. Ponosno nosim svoju kulturu na koži i u duši, a prilika da se ponovno ujedinim s Mauijem pruža se jednom u životu – a on je nadahnutom manom i duhom mog pokojnog djeda, vrhovnog poglavice Petera Maivie“, objasnio je Johnson.

Inspiracija za priču o Vaiani dolazi iz polinezijske mitologije kroz priču o mladoj djevojci koja odbije poslušati svog oca, poglavicu otoka, kako bi pomogla spriječiti prirodnu katastrofu koja prijeti njihovom otočju pa kreće sama na put vratiti relikviju originalnoj vlasnici, božici Te Fiti. Putem sreće Mauija čiju će pomoć trebati, ali putem će si međusobno pomoći i Vaiana će naći snagu kakvu nije vjerovala da ima u sebi. Glas je Vaiani posudila Auli‘i Cravalho koja će za remake biti jedna od izvršnih producentica.

Scenarist animiranog originala Jared Bush vraća se napisati scenarij za remake s Danom Ledoux Miller. Redatelj igrane verzije zasad nije poznat (animiranu su režirali John Musker i Ron Clements).

Veliku ulogu u pisanju pjesama imao je nagrađivani Lin-Manuel Miranda koji je radio s Opetaijem Foa’ijem i Markom Mancinom, a Johnson je opjevao jednu od pjesama koja je postala hit, You're Welcome. Glavna pjesma animiranog filma How Far I'll Go bila je nominirana za najbolju originalnu pjesmu za Oscara (kipić je odnijela City of Stars iz mjuzikla La La Land).

Iako smo već naviknuli da se Disney primio igranih verzija svojih animiranih klasika, dosad to nije bio slučaj s niti jednim naslovom iz 21. stoljeća. Njihova strategija potaknula je i druge studije za nove verzije pa tako Universal ovo ljeto planira remake svog sad već klasika Kako izdresirati zmaja iz 2010. godine.

Prisjetite se najave za Vaianu u nastavku, a može li igrana verzija također osvojiti svijet, očito ćemo uskoro saznati.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala