Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prekrasna animacija osvaja u novoj najavi za Pixarov Elemental
Revolucionarna animirana avantura studija Disney i Pixar u kina stiže 16. lipnja ove godine

Prekrasna animacija osvaja u novoj najavi za Pixarov "Elemental"

Foto: YouTube

Ovog ljeta u kina nam stiže novi, 27. po redu Pixarov animirani film za koji je ovih dana predstavljen prvi cjeloviti, službeni trailer koji će vas oduševiti svojom animacijom.

Riječ je o animiranoj romantičnoj komediji Elemental, kod nas prevedenoj jednostavno Elementi, koja je na više načina revolucionarna za studio. Ovo je Pixarova prva službena romantična komedija, prva imigrantska priča o obiteljskoj borbi i žrtvi te njihov prvi film u kojem je VFX dio apsolutno svakog kadra.

Radnja je smještena u takozvanom Elementgradu (u originalu Element City) u kojem vatra, voda, zrak i zemlja koegzistiraju unatoč svojim fundamentalnim razlikama, a jedno neočekivano prijateljstvo dovest će do (doslovnih) iskri kad vatrena Ember (Leah Lewis) upozna jednostavnog, vodenog Wadea (Mamoudou Athie). Sam dizajn likova i svijet u kojem žive je povezan s primarnim elementima tako da film donosi animaciju, priču i identitet do same esencije.

Redatelj filma je Peter Sohn, dio Pixar obitelji od 2003. godine, koji je već nekoliko puta naglasio kako je ovo za njega vrlo intimna priča kojom odaje počast svojim roditeljima koji su emigrirali iz Koreje u Bronx u ranim 1970-ima gdje su otvorili prehrambenu trgovinu i tako podigli obitelj. „Obiteljsko nasljeđe jest ogroman dio ovog putovanja s drugim ljudima koji su pričali o svojoj prošlosti i svojim obiteljima, a bilo je prekrasno otkriti sve te sitnice o našoj ekipi“, rekao je Sohn prije tri dana u razgovoru nakon ekskluzivnog predstavljanja 30-minutnog isječka filma u Pixarovom sjedištu, koji je oduševio sve prisutne.

Sohn je dodatno objasnio kako je bilo jako važno da Pixar dobro prouči kemijske kodove, pogotovo vatre i vode – jer Ember nije zapaljena, a Wade nije mokar – oni su doslovno vatra i voda. Rezultat je bio proces obrnutog inženjeringa jer je Pixar morao prvo definirati izgled i ponašanje likova pa onda izgraditi svijet. Elementgrad na kraju je osmišljen prema New Yorku kao niz integriranih četvrti sastavljenih od organskih materijala koji mogu preživjeti svaki element – tako je Fire Town izgrađen od keramike, metala i cigle.

Voda je također bila vrlo izazovna za savladati: Wade sadrži niz reflektirajućih i refraktivnih svojstva svjetla koja zaklanjaju njegove crte lica tako da je trebalo dugo da se uhvati pravi smjer kako ga napraviti, a da ne izgleda kao, primjerice, žele.

U originalu svoje glasove još su posudili Ronnie del Carmen, Shila Ommi, Wendi McLendon-Covey, Catherine O’Hara, Mason Wertheimer i Joe Pera. Scenarij su napisali John Hoberg, Kat Likkel i Brenda Hsueh prema priči koju su razradili s redateljem Sohnom.

Elementi u kina stižu 16. lipnja, a oko tog datuma trebali bi se naći i na hrvatskom tržištu. U kinima će prije prikazivanja ovog filma biti prikazan kratki animirani Carl's Date, nastavak Nebesa iz 2009. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala