Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže još Gospodara prstenova
Warner Bros. i New Line Cinema pripremaju nove filmove smještene u omiljeni, fantastični svijet

Stiže još "Gospodara prstenova"

Obožavateljima legendarnog J.R.R. Tolkiena i njegovog fantastičnog svijeta iz Gospodara prstenova stižu uzbudljive vijesti: na filmska platna stižu nam novi filmovi smješteni u isti taj svijet! Warner Bros. i New Line Cinema postigli su višegodišnji dogovor da zajednički naprave nove filmove u franšizi.

Originalna filmska trilogija Petera Jacksona objavljena je početkom ovog tisućljeća te je fanovima diljem svijeta približila djelo legendarnog autora. Trilogija je bila toliko uspješna da su tri filma osvojila ukupno 17 Oskara, od kojih je čak 11 osvojeno za zadnji filma, Povratak kralja 2004. godine. Jackson se zatim vratio u Međuzemlje kako bi nam donio i priču o Hobitu kroz novu trilogiju. Sveukupno je zarada njegovih filmova došla do skoro 6 milijardi dolara.

Jacksonove dvije trilogije fantastično su nam predstavile ovaj fantastičan Tolkienov svijet pun vilenjaka, hobita, ljudi i drugih. Sama franšiza nevjerojatno je slojevita te postoji bezbroj mogućnosti za nove priče s nizom zanimljivih likova i mitologije koji bi mogli biti tema novih filmova.

O novoj suradnji između Warner Bros.-a i New Line Cinema izvršni direktori WB-a Michael De Luca i Pam Abdy rekli su: "Prije dvadeset godina, New Line je bez razmišljanja vjerovao u donošenje ovih nevjerojatnih priča, likova i svijet Gospodara prstenova na filmska platna. Rezultat su kultni serijal filmova koji su prihvatile generacije fanova. No uz svu veličinu i detalje koji su brižno uklopljeni u dvije trilogije, veliki, kompleksan i očaravajuć svijet koji je osmislio J.R.R. Tolkien i dalje je nedovoljno istražen na filmu. Prilika da fanove pozove dublje u filmski svijet Međuzemlja je velika čast."

O potencijalnim temama novih filmova za sada nema riječi, ali se svi detalji očekuju u narednim mjesecima. Do tada Warner Bros. Animation i New Line zajednički rade The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, originalni anime film smješten 183 godine prije događaja u Gospodarima prstenova. Film priča o sudbini Kuće Helma Hammerhanda, legendarnog Kralja Rohana. Film je trenutno u produkciji, a u kina stiže 12. travnja 2024. godine.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala