Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Napeta biografska drama Krivotvoritelj u kinima
Ovog tjedna u naša kina stiže film temeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči, smješten usred vihora 2. svjetskog rata

Napeta biografska drama "Krivotvoritelj" u kinima

21-godišnji Cioma Schönhaus želi otkriti život, ali ima nesreću da živi kao Židov u Berlinu usred vihora 2. svjetskog rata. Budući da su tajna skrovišta u njemačkoj metropoli mjesta gdje nacisti najlakše pronalaze svoje žrtve, Cioma odluči izaći na svjetlo dana kako bi izbjegao deportaciju. Naš se junak baca u noćni život grada, pritom koristeći identitet marinca koji je sam sebi stvorio.

Tijekom dana Cioma krivotvori iskaznice samo kistom, malo tinte i mirnom, spretnom rukom - te tako spašava živote mnogih drugih pripadnika svoga etniciteta. I dok brojni pojedinci oko njega padaju u ruke nacista, Cioma je prisiljen reći zbogom Berlinu i vlastitom lažnom identitetu s, u svom džepu, posljednjom krivotvorenom iskaznicom. Ovaj put s vlastitim imenom i prezimenom.

Priča je ovo o osobi koja se buni protiv stigmatizacije. Režim terora je prisutan, ali mi nacistima ne nudimo platformu. Vidimo ih Ciominim očima kao što i sve ostalo u filmu vidimo iz njegove perspektive. Najteže mi je kao redateljici bilo na najbolji mogući način pristupačniji ton romana te u isto vrijeme pokazati mržnju spram Židova kao nešto što se podrazumijeva. Bilo mi je važno podići svijest o tomu da rasizam ne dolazi niotkuda. Korijeni sežu duboko u naše društvo, a Ciomina priča, usprkos, nešto vedrijoj prirodi, ipak, posjeduje moć da uđe u trag dubini tih istih korijena. – Maggie Peren

Maggie Peren je nagrađivana spisateljica i redateljica rođena u Heidelbergu (SR Njemačka). Nakon studija književnosti i psihologije u Münchenu, Perren kao 24-godišnjakinja počinje pisati svoj prvi scenarij (Forget Amerika). Godine 2003. dobila je njemačku filmsku nagradu za igrani film Ganz und Gar, nakon čega su uslijedili brojni scenariji za koje je nagrađivana u zemlji i inozemstvu. Godine 2011. Perren predstavlja svoj drugi redateljski rad naslovljen Color of the Ocean. Ova hvaljena izbjeglička drama imala je svoju premijeru u Torontu te je nagrađena s nekoliko svjetskih nagrada. Kratki triler Nocebo (2014.) osvojio je studentskog Oscara za najbolji strani film.

Glavne uloge u filmu imaju Louis Hoffman, Jonathan Berlin i Luna Wedler.

Gledajte film Krivotvoritelj od 22.12. u kinima!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala