Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Christian Bale u prvoj najavi za Netflixovu krimi misteriju The Pale Blue Eye
Gillian Anderson, Harry Melling, Lucy Boynton, Robert Duvall, Charlotte Gainsbourg i Toby Jones dio su glumačke ekipe

Christian Bale u prvoj najavi za Netflixovu krimi misteriju "The Pale Blue Eye"

Foto: YouTube

Christian Bale istražuje ubojstvo u prvom teaser traileru za Netflixov kriminalistički triler The Pale Blue Eye.

Film je snimljen prema istoimenom romanu američkog pisca Louisa Bayarda iz 2006. godine koji je radnjom smješten u 1830. i prati detektiva koji prekida mirovinu kako bi riješio zagonetni slučaj dvostrukog ubojstva u obližnjoj West Point vojnoj akademiji. Detektiv tamo susreće Edgara Allana Poea čije će zanimanje za okultno i jezivo pomoći istrazi na nevjerojatne načine.

Radnja filma također je smještena u istu godinu u West Point i počinje u ranim satima zimskog jutra kada je kadet pronađen mrtav. Naizgled običan slučaj ubojstva postane zastrašujući misterij kad se u mrtvačnici otkrije da mu je srce vješto uklonjeno. U strahu od nepopravljive štete za vojnu akademiju vodeći mole lokalnog detektiva Augustusa Landora (Christian Bale) da riješi ubojstvo. Landorova istraga nije jednostavna jer kadeti imaju kodeks šutnje, ali pomoć stiže od jednog ekscentričnog kadeta koji prezire tu istu strogost i ima veliku sklonost poeziji, a to je Edgar Allan Poe (Harry Melling).

Režiju i scenarij potpisuje Scott Cooper koji je napravio adaptaciju Bayardovog romana, a on i Bale već imaju zajedničku povijest: 2013. snimili su kriminalistički triler Čelična pravda, a 2017. vestern dramu Svi smo neprijatelji. U ostalim ulogama pojavljuju se poznati glumci počevši od Gillian Anderson, zatim Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Hadley Robinson, Timothy Spall i Joey Brooks. U manjoj ulozi pojavljuje se i legendarni Robert Duvall.

The Pale Blue Eye u odabranim kinima moći će se pogledati od 23. prosinca, a na Netflix stiže 6. siječnja 2023. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala