Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jurski svijet: Carstvo i Top Gun: Maverick dominiraju kinima diljem svijeta
Dva blockbustera osvojila su gledatelje

"Jurski svijet: Carstvo" i "Top Gun: Maverick" dominiraju kinima diljem svijeta

Foto: YouTube

Protekli vikend u kinima diljem svijeta apsolutnu dominaciju preuzela su dva velika blockbustera, Jurski svijet: Carstvo i Top Gun: Maverick.

Universalova franšiza iz Jurskog svijeta preko vikenda imala je svoju američku premijeru te je startala s odličnih 143 milijuna dolara, dok je u ostatku svijeta na 72 tržišta u svom drugom vikendu prikazivanja došla do 245 milijuna. Ukupna zarada već je 389 milijuna dolara što znači da epskoj avanturi Jurski svijet: Carstvo nedostaje vrlo malo do 400 milijuna.

Film čiju režiju potpisuje Colin Trevorrow i u kojem se pojavljuju poznate face iz originalnog Jurskog parka Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum te zvijezde Jurskog svijeta Chris Pratt i Bryce Dallas Howard protekli vikend startao je među ostalim i u Kini koja zadnje vrijeme ne prikazuje holivudske naslove. Ipak, Carstvo je imalo tu privilegiju da bude među rijetkim prikazanim naslovima tamo i može se pohvaliti zaradom od solidnih 52,5 milijuna dolara što je u okviru pandemije dosta dobra brojka ako se sjetimo da je Jurski svijet 2015. zaradio 62 milijuna prvi vikend prikazivanja, a Pad kraljevstva 109 milijuna dok nije bilo pandemije.

Jurski svijet: Carstvo možda je oduševio gledatelje ovaj vikend, ali Top Gun: Maverick i dalje se može pohvaliti odličnom gledanošću i zaradom. Paramountov nastavak Top Guna iz 1986. prešao je 700 milijuna dolara zarade diljem svijeta i sad broji ogromnih 747 milijuna što je fantastičan rezultat za bilo koji film – pogotovo onaj koji nema nikakvih superjunaka što u zadnje vrijeme skoro pa garantira visoku zaradu.

Uz nezamjenjivog Toma Cruisea u Mavericku glume Jennifer Connelly, Val Kilmer, Ed Harris, Miles Teller i Jon Hamm, a film je režirao Joseph Kosinski. Top Gun: Maverick u hrvatskim kinima igra od 26. svibnja, a Jurski svijet: Carstvo i kod nas je stigao prošli tjedan tako da je u kinima premijerno od 9. lipnja.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala