Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Colin Firth i Toni Collette u najavi za dramsku seriju The Staircase
HBO Max donosi dobro poznatu priču o Michaelu Petersonu i misterioznoj smrti njegove supruge

Colin Firth i Toni Collette u najavi za dramsku seriju "The Staircase"

Foto: YouTube

Popularna francuska dokumentarna serija The Staircase (u originalu Soupçons) mreža Canal+ i Netflix dobila je svoju igranu verziju i to na konkurentskom streaming servisu HBO Max.

Riječ je o limitiranoj seriji također naziva The Staircase s Colinom Firthom u ulozi Michaela Petersona osuđenog za ubojstvo supruge Katherine koju glumi Toni Collette. Slučaj o neobičnom zločinu izazvao je zanimanje javnosti još u 2000-ima, a nakon premijere dokumentarne serije 2004. godine koja je pratila Petersonovo suđenje slučaj je dodatno dobio na zanimanju. Epizode s novim dokazima snimljene su za Netflix 2018. godine, a sve to trebalo bi biti spomenuto i u novoj igranoj seriji.

Dramska serija uglavnom će se baviti dramatizacijom potencijalnih događaja između bračnog para što uključuje i popularnu, ali nesvakidašnju teoriju o sovi. Autor serije Antonio Campos izjavio je kako su i tu teoriju shvatili ozbiljno kao i svaku drugu. On i Maggie Cohn scenaristi su, showrunneri i izvršni producenti serije.,

U važnim ulogama još su Michael Stuhlbarg kao Petersonov odvjetnik David Rudolph, Patrick Schwarzenegger i Dane DeHaan kao Petersonovi sinovi Todd i Clayton Peterson, Olivia DeJonge kao Kathleenina biološka kćer Caitlin Atwater te Sophie Turner i Odessa Young kao Petersonove posvojene kćeri Margaret i Martha Ratliff. Tu su još Rosemarie DeWitt kao Kathleenina sestra Candace Zamperini, Tim Guinee kao Petersonov brat Bill Peterson, Vincent Vermignon kao redatelj i scenarist Jean-Xavier Lestrade koji je snimio francuski dokumentarac, Parker Posey kao tužiteljica Freda Black, a Juliette Binoche navodno se nalazi u ulozi jedne od dokumentaristica u koju se Petersen zaljubi.

Dramska serija The Staircase na HBO Max stiže 5. svibnja s prve tri epizode nakon čega će na tjednoj bazi biti dostupna po jedna epizoda od ukupno njih 8.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala