Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Trailer za seriju The Girl from Plainville o slučaju koji je šokirao javnost
Elle Fanning glumi Michelle Carter, djevojku osuđenu za ubojstvo iz nehaja zbog poticanja na samoubojstvo SMS porukama

Trailer za seriju "The Girl from Plainville" o slučaju koji je šokirao javnost

Foto: YouTube

Nakon povijesne uloge Katarine Velike u satiričnoj drami Velika, Elle Fanning ima novu, prilično drugačiju ulogu.

Na streaming servis Hulu ovaj mjesec kreće kriminalistička dramska serija The Girl from Plainville koja je inspirirana tragičnom istinitom pričom o slučaju bez presedana koji uključuje slanje SMS poruka i poticanje na samoubojstvo, a prema istoimenom članku Jesseja Barrona objavljenom u časopisu Esquire.

Tijekom 2014. godine u SAD-u skoro pa nije bilo osobe koja nije čula za Michelle Carter koja se našla na suđenju za ubojstvo iz nehaja svog dečka Conrada Roya, u slučaju bez presedana jer ga je Michelle SMS porukama poticala na samoubojstvo. Slučaj je izazvao veliko zanimanje javnosti, doveo je u pitanje tehnologiju i povezanost s time gdje su granice kaznene odgovornosti.

Nakon što su neke mreže već obradile ovaj slučaj, među kojima se ističe HBO dokumentarac Volim te, sad umri, Hulu se odlučio na format kriminalističke dramske serije s Elle Fanning u ulozi Michelle Carter i Coltona Ryana u ulozi Conrada Roya.

Radnja dramske serije smještena je u Massachusetts i istražuje Michellino navodno nasilno ponašanje, poticanje i uvjeravanje za koje ju se teretilo da je 18-godišnjeg Conrada dovelo do samoubojstva. Osim toga, serija istražuje njihov prisni odnos, događaje koji su doveli do Conradove smrti, te kasnije suđenje protiv Michelle i presudu za ubojstvo iz nehaja. U ostalim ulogama su Chloë Sevigny i Norbert Leo Butz kao Conradovi roditelji, te Cara Buono i Kai Lennox kao Michellini roditelji. Režiju serije potpisuje za Oscara nominirana i Emmyjem nagrađena filmašica Lisa Cholodenko (Olive Kitteridge, Djeca su dobro) prema scenariju showrunnera Liz Hannah i Patricka Macmanusa.

Serija The Girl From Plainville na Hulu kreće 29. ožujka kad će biti dostupne prve tri epizode. Preostalih pet na streaming će stizati jednom tjedno, utorkom od 5. travnja do 3. svibnja kad će biti prikazana posljednja, osma epizoda.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala