Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Obitelj Gucci nije zadovoljna filmom House of Gucci
Nasljednici bivšeg predsjednika Alda Guccija film su nazvali "uvredom za naslijeđe na kojem je brend izgrađen"

Obitelj Gucci nije zadovoljna filmom "House of Gucci"

Foto: YouTube

I dok je najnoviji film Ridleya Scotta House of Gucci (Dinastija Gucci) prilično dobro prihvaćen kod kritike i publike, jedna strana je jako nezadovoljna: nasljednici modnog mogula Alda Guccija koji nisu imali niti jednu lijepu riječ za film.

U službenoj izjavi koja je jučer poslana u talijansku novinsku agenciju ANSA obitelj je izjavila kako film lažno prikazuje Guccije kao "huligane" koji su "ignoranti i neosjetljivi na svijet koji ih okružuje". U izjavi se kritizira i prikaz Patrizije Reggiani (Lady Gaga) koja je u zatvoru provela 16 godina jer je naručila ubojstvo bivšeg supruga Maurizija Guccija (Adam Driver).

Obitelj se nimalo ne slaže s prikazom Reggiani kao žrtve koja se borila protiv šovinizma Guccijevih jer je u to vrijeme, 1980-ih, nekoliko žena imalo vodeće pozicije u njihovoj tvrtki – za vrijeme Alda Guccija kao predsjednika tvrtke.

Obitelji Reggiani i Gucci već su ranije otvoreno rekli kako su protiv Scottovog filma, a početkom mjeseca je Patrizia Gucci, rođakinja Maurizija Guccija i praunuka osnivača Guccija Guccija, rekla da producenti "kradu identitet obitelji kako bi ostvarili profit i povećali prihod holivudskom sustavu". "Naša obitelj ima identitet, privatnost. Možemo pričati o svemu, ali postoji neka granica koja se ne smije prijeći", rekla je u intervjuu za AP News.

Redatelj Ridley Scott vrlo je jasno odbacio kritike obje strane u intervjuu za BBC Radio: "Morate se sjetiti da je jedan Gucci ubijen, a jedan je otišao u zatvor zbog utaje poreza tako da mi ne možete govoriti o ostvarivanju profita. Čim napravite tako nešto, to ulazi u javnu domenu."

Film Dinastija Gucci u hrvatskim kinima moći će se pogledati od ovog četvrtka, 2. prosinca. Uz Gagu i Drivera u filmu glume Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala