Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mel Gibson će režirati Smrtonosno oružje 5
Projekt je zaustavljen u srpnju kad je umro Richard Donner, redatelj svih dosadašnjih filmova u franšizi

Mel Gibson će režirati "Smrtonosno oružje 5"

Foto: Depositphotos

Mel Gibson ponovno će stati iza kamere i to za film iz popularne franšize Smrtonosno oružje!

Riječ je o petom filmu poznate Warner Bros. franšize tako da bi Smrtonosno oružje 5 trebao biti konačan kraj priče koja je krenula još 1987. godine s prvim filmom. Projekt je već dulje vrijeme u planu, ali sve je stalo kad je u srpnju preminuo Richard Donner, redatelj sva četiri filma u franšizi, te koji je radio i na najnovijem. Tijekom svih godina planiranja petog filma izmijenile su se različiti scenaristi, a trenutno aktualni nacrt scenarija napisao je Richard Wenk, scenarist filmova Pravednik i Pravednik 2 s Denzelom Washingtonom.

Gibson je vijest o novoj ulozi objavio u nedjelju u Londonu na konferenciji Experience With… kad je otkrio kako mu je Donner u više navrata spominjao kako bi volio da baš on preuzme palicu na projektu ako on ne bude više mogao raditi. Donner je o tome pričao i sa suprugom, producentima i sa studijem tako da je odluka o novom redatelju filma praktički već bila donešena. Odluku o novom redatelju tako je pozdravila i Lauren Shuler Donner, Donnerova supruga.

Smrtonosno oružje bio je film koji je Gibsona potvrdio kao holivudsku zvijezdu, a scenarist Shane Black zahvaljujući svom radu na franšizi započeo je uspješnu karijeru. Filmovi su obilježili kraj 1980-ih i početak 1990-ih tako da su mnogi kasniji naslovi pokušali objediniti ono što je Smrtonosno oružje imalo: kemiju, humor i akciju.

Smrtonosno oružje 4 gledali smo 1998. godine, a taj nastavak nije baš bio omiljen kod kritičara i ima 54% na portalu Rotten Tomatoes. Iako je u kinima diljem svijeta zaradio sasvim solidnih 285 milijuna dolara, bio je daleko od uspjeha svoja tri prethodnika. 2016. godine smo dobili akcijsku seriju Smrtonosno oružje u kojoj su Riggsa i Murtaugh glumili Clayne Crawford i Damon Wayans, no ona nije ostvarila očekivan uspjeh.

Detalji o radnji za Smrtonosno oružje 5 nisu poznati, kao niti okviran datum izlaska.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala