Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi film Pedra Almodóvara s Penelope Cruz otvara Venecijanski filmski festival
"Madres paralelas" govori o ženama koje rode isti dan te ih prati kroz prvu i drugu godinu života bebe

Novi film Pedra Almodóvara s Penelope Cruz otvara Venecijanski filmski festival

Foto: YouTube

Novi film Pedra Almodóvara Madres paralelas (Parallel Mothers) otvorit će ovogodišnji Venecijanski filmski festival.

Kako to uvijek biva, i ovaj Almodóvarov naslov jedan je od najočekivanijih filmova godine, a riječ je o filmu u kojem ponovno surađuje s Penelope Cruz te koji je u potpunosti snimljen tijekom pandemije.

Madres paralelas prati živote triju majki koje su rodile istog dana, Janis, Teresu i Anu koje glume Cruz, nagrađivana glumica Aitana Sánchez Gijón (Volaverunt) i Milena Smit (No matarás). Majčinstvo je jedna od Almodóvarovih omiljenih tema još od 1988. tako da se novim filmom samo nastavlja na prijašnje, s razlikom kako su ovaj put u središtu apsolutno nesavršene majke.

"Rođen sam kao redatelj filmova 1983. u Veneciji (Mračne navike). 38 godina kasnije pozvan sam otvoriti festival. Ne mogu opisati koliko sam sretan, počašćen i koliko mi ovo znači. Zahvalan sam što sam prepoznat za to i nadam se da ću opravdati očekivanja", rekao je Almodóvar u službenoj izjavi.

Almodóvar i Cruz često surađuju, a zadnje smo je mogli gledati u njegovoj drami Tuga i slava u kojem je glumila s Antonijem Banderasom. Sony Pictures Classics ima prava na distribuciju u Sjevernoj Americi, Australiji i na Novom Zelandu, dok za Italiju prava ima Warner Bros. Film još nema definiran datum premijere u kinima.

78. Venecijanski filmski festival održava se od 1. do 11. rujna. Bong Joon-ho predsjednik je glavnog žirija, a Jamie Lee Curtis i Roberto Benigni dobit će priznanje za životno djelo.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala