Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kay Scarpetta stiže na male ekrane
Jamie Lee Curtis i Blumhouse planiraju seriju temeljenu na popularnim romanima Patricije Cornwell

Kay Scarpetta stiže na male ekrane

Foto: Facebook

Jamie Lee Curtis i Blumhouse Television udružili su snage kako bi dobili prava na omiljenog književnog lika iz pera Patricije Cornwell, forenzičku patologinju Kay Scarpettu, a glumica i studio navodno su već u potrazi za showrunnerom za planiranu seriju.

Scarpettu smo upoznali još 1990. godine kada je Cornwell izdala prvi roman Postmortem. Od onda su redovito izlazili novi romani u  nizu, a najnoviji Autopsy, 25. po redu, trebao bi izaći krajem ove godine.

Za sada se ne zna hoće li Curtis imati i neku od uloga u seriji ili će na projektu samo raditi kao izvršna producentica. Poznato je kako je legendarna glumica veliki obožavatelj i dobra prijateljica s autoricom popularnih romana. To je očito imalo utjecaja da dobije prava na adaptaciju jer je do sada Cornwell javno bila protiv hollywoodske adaptacije njenog najpopularnijeg lika. No čini se kako je ovog puta ipak zadovoljna:

"Imala sam čast i zadovoljstvo poznavati Jamie dugi niz godina i zaista ju poštujem i kao umjetnicu i kao izvanredno ljudsko biće. Blumhouse je kreativna sila prirode i uvjerena sam kako će Scarpetta doći na male ekrane na najbolji mogući način. Reći da sam oduševljena ne bi bilo dovoljno i sigurna sam kako će se moji čitatelji osjećati isto.", rekla je autorica u izjavi za medije.

Curtis i Blumhouse sada moraju pronaći kompletnu filmsku ekipu i mjesto gdje će se serija prikazivati, a u planu im je raditi jednosatne epizode. Za sada nije poznato planiraju li krenuti s adaptacijom romana po redu, ali detalje ćemo vjerojatno saznati kada krene produkcija.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala