Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sirove strasti u 4K formatu stižu u odabrana kina
Studiocanal je dovršio restauraciju filma, a jučer je predstavljen i trailer

"Sirove strasti" u 4K formatu stižu u odabrana kina

Foto: Instagram

Studiocanal je naručio 4K restauraciju kultnog erotskog trilera Sirove strasti redatelja Paula Verhoevena koji će biti pušten u kina na više lokacija diljem svijeta.

Detaljna restauracija trajala je od 2019. do 2020. godine te su uzeti originalni 35MM negativi, a sve je nadgledao Verhoeven. Ubačeni su i neki bonus materijali sa Sharon Stone i Michaelom Douglasom. Tvrtka je angažirala francusku grafičku dizajnericu Flore Maquin, koja je radila na posterima za Filmski festival u Cannesu 2019. i 2019. godine, za nove dizajne postera kako bi se njima promoviralo novo izdanje Sirovih strasti.

Uz novu verziju Studiocanal je još u prosincu predstavio dokumentarni film Basic Instinct, Sex, Death & Stone koji je imao premijeru na francuskoj televiziji, a koji bi se uskoro trebao naći u ostatku svijeta. Dokumentarac su napravili Studiocanal, TMC i Rockyrama te uključuje ekskluzivne intervjue i razne osobne anegdote snimljene 2019. i 2020. godine s Verhoevenom, Stone, Douglasom, urednikom Frankom J. Uriosteom, scenaristom Joeom Eszterhasom i snimateljem Janom de Bontom. Dokumentarac će biti dostupan i među bonus materijalima na kućnim medijima.

Osim što je restauracija dugo trajala, bilo je i problema s negativima jer je nekih nedostajalo kako je većina erotskih scena bila cenzurirana u Sjedinjenim Državama. "Svuda smo tražili te scene: negativi su nestali, ali smo našli internegative pa smo zahvaljujući njima mogli složiti cijelu verziju filma, jedinu verziju na koju je Paul Verhoeven pristao", rekla je voditeljica projekta Sophie Boyer

Nova 4K verzija Sirovih strasti uskoro će biti dostupna u francuskim kinima, a na drugim medijima naći će se 16. lipnja. Osim u Francuskoj, film će se naći u kinima u Australiji, na Novom Zelandu, te u Sjedinjenim Državama (zasad). Studiocanal kasnije će restauriranu verziju objaviti i u Ultra HD, Blu-Ray, DVD i Steelbook izdanju koje će također biti dostupne sredinom lipnja, odnosno srpnja – ovisno o tržištu, a datume provjerite na službenoj poveznici.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala