Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zajednica invalida prozvala Warner Bros. radi filma Vještice
Vještice predvođene Anne Hathaway u novom su filmu prikazane s neobičnim vještičjim rukama

Zajednica invalida prozvala Warner Bros. radi filma "Vještice"

Warner Bros. studio objavio je ispriku u kojoj su izjavili kako im je žao ako su "izazvali bilo kakvu uvredu" radi izgleda svojih likova u najnovijoj verziji filma Vještice nakon što se na internetu pojavilo negodovanje od zajednice invalida.

Problem u novoj adaptaciji klasične dječje knjige Roalda Dahla u režiji Roberta Zemeckisa, nastao je u tome što su zle vještice predvođene Anne Hathaway, prikazane kako imaju samo tri prsta, s time da izgledaju kao da imaju rascjep ruke, što je invaliditet ruke u kojem nedostaje jedan ili više prstiju.

Paraolimpijska plivačica Amy Marren pobunila se na svom Twitteru radi prikaza vještica prozivajući Warner Bros.: "Jeste li uopće razmislili što ovaj prikaz različitosti udova znači za zajednicu s različitim udovima?!"

U malo dužoj objavi na Instagramu, Marren je objasnila svoje stavove: "Nije neobično da kirurzi pokušavaju napraviti ovakve ruke za djecu i odrasle s određenim različitim udovima i vrlo je uznemirujuće što je takva drugačija osoba prikazana kao nešto strašno. Da, svjesna sam da je ovo film i da su one vještice, ali se bojim da će djeca gledati ovaj film nesvjesna da pretjeruju u prikazu Dahlovog originala i da će se početi bojati različitih udova."

Warner Bros. u svojoj je isprici napisao kako im je plan bio napraviti verziju vještičjih ruku u stilu mačjih kandži kakve su opisane u knjizi te da svakako nisu imali namjeru ikoga uvrijediti: "Nije nam bila namjera da gledatelji osjećaju da ova fantastična, neljudska bića prikazuju njih same. Film je o moći ljubaznosti i prijateljstva. Nadamo se kako će obitelji i djeca moći uživati u filmu i prihvatiti moćnu temu punu ljubavi."

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala