Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Subota na ZagrebDoxu
Subotnji dan na ZagrebDoxu obilježit će svjetska premijera filma "Nun of Your Business" hrvatske redateljice Ivane Marinić Kragić

Subota na ZagrebDoxu

Subotnji dan na ZagrebDoxu obilježit će svjetska premijera filma Nun of Your Business hrvatske redateljice Ivane Marinić Kragić. Dokumentarac o dvjema časnim sestrama koje se zaljubljuju, napuštaju samostan i započinju zajednički život na jednom dalmatinskom otoku na programu je u 20 sati u Kinu SC, a nakon projekcije uslijedit će razgovor s redateljicom i protagonisticama filma. Istovremeno, u 20 sati počet će i online live prijenos dodjele nagrada ovogodišnjeg ZagrebDoxa, koji će se moći platiti na platformi Rplus i festivalskoj Facebook stranici.

Prije toga, u 14 sati u Kinu SC festivalska publika imat će prilike pogledati film Žena, čiju režiju potpisuju dugogodišnji suradnici – redateljica Anastasia Mikova i poznati ekolog, aktivist i filmaš Yann Arthus-Bertrand. Film sabire priče 2000 žena iz čak 50 država, a kroz intimne portrete protagonistica nastoji rasvijetliti nepravde s kojima se svakodnevno suočavaju.

Mađarsko ostvarenje o sjećanju, ratnoj traumi te preplitanju prošlosti i sadašnjosti, Euforija postojanja redateljice Réke Szabó, ovjenčano Grand Prixom festivala u Locarnu, na programu je u 16 sati u dvorani Kina SC. U 18 sati na istoj je lokaciji na programu film Bolnica ispod zemlje Ferasa Fayyada, nagrađivano ostvarenje koje o sirijskom ratu progovara iz perspektive liječnice Amari Ballour koja upravlja improviziranom bolnicom u spilji. U 22 sata u Kinu SC publika će moći pogledati novi film oskarovca Alexa Gibneyja, Građanin K, o nekadašnjem ruskom oligarhu i današnjem političkom disidentu, Mihailu Hodorkovskom.

U Teatru &TD u 15 sati na programu je reprizna projekcija filma Švedsko ljeto Johna Skooga, koji prenosi impresije o ljetnoj dokolici na jugu Švedske. Premijernu hrvatsku projekciju imat će na istoj lokaciji u 17 sati srpsko-hrvatsko-katarsko ostvarenje Govori da bih te vidio Marije Stojnić koji donosi priču o jednoj od najstarijih radijskih postaja u Europi, Radio Beogradu.

Obiteljske tajne, potisnuta sjećanja i prešućene traume u središtu su obiteljske drame Naslijeđene sjenke, u kojoj redateljica Susanne Kovács iznosi složenu, osobnu priču o vlastitoj obitelji, Holokaustu i užasima prošlosti koji i dalje, prenoseći se generacijama, ostavljaju svoj trag u sadašnjosti. Film je na programu u 19 sati u Teatru &TD. Američki redatelj Luke Lorentzen u dokumentarcu Ponoćna obitelj, nagrađenom s dvadesetak priznanja diljem svijeta, uključujući ono za kameru na Sundanceu, pridružuje se jednoj meksičkoj obitelji na frenetičnim, turbulentnim noćnim vožnjama po ulicama Ciudada de Méxica, a film će publika imati priliku pogledati u 21 sat u Teatru &TD.

Posebno izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox traje do 11. listopada, a projekcije će se održavati u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu. Program uključuje pedesetak aktualnih dokumentarnih naslova. Natjecateljski program uključuje međunarodnu i regionalnu konkurenciju – za Veliki pečat, službenu festivalsku nagradu, natječe se 16 filmova u međunarodnoj te 14 filmova u regionalnoj konkurenciji. Mali pečat bit će dodijeljen najboljem filmu autora/ice do 35 godina starosti, a nagrađeni filmovi moći će se pogledati u nedjelju.

U popratnom filmskom programu The Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa, a osim toga, ZagrebDox uključuje i dva retrospektivna programa: retrospektivu filmova nagrađivane britanske redateljice Lucy Walker te autorsku večer posvećenu renomiranom domaćem dokumentaristu Goranu Deviću.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala