Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Netflix na sudu jer je dao Sherlocku osjećaje
Obitelj Arthura Conana Doylea, autora poznatog detektiva, nije zadovoljna prikazom Sherlocka u filmu "Enola Holmes"

Netflix na sudu jer je dao Sherlocku "osjećaje"

Još jedno nevjerojatno suđenje uskoro prijeti Netflixu jer je obitelj autora Arthura Conana Doylea odlučila tužiti najpoznatiji streaming servis radi prikaza Doyleovog najpoznatijeg lika Sherlocka Holmesa, u njihovom nadolazećem filmu Enola Holmes.

Sama tužba navodno je već pokrenuta u lipnju, ali se o njoj tek sada počelo pričati nakon što je objavljen prvi trailer za film.

Autorova obitelj već odavno nema prava na samog lika jer je on dio javne domene već godinama te ga svatko može upotrijebiti. No, ono čega se još drže su prava na kasnije Doyleova djela, u kojima je on najpoznatijem detektivu ipak dao malo više ljudskih emocija. S obzirom na to da je Sherlock (Henry Cavill) u najnovijem filmu, recimo zabrinut za svoju mlađu sestru, to je osjećaj ljudskosti koji ne bi trebao pokazivati. Osim ako Netflix ne plati.

Među komentarima po internetu na tu temu, često se postavlja dobro pitanje: film Enola Holmes rađen je po književnom serijalu Nancy Springer, zašto Doyleova obitelj nije tužila nju za prava?

Ovo nije prvi put da se Doyleova obitelj našla u ovakvoj situaciji, već su digli tužbu i za film Gospodin Holmes iz 2015. godine, ali ta priča nikad nije došla do suda. Zanimljivo da nisu tužili prije dvije godine kada je izašla komedija Holmes i Watson. Očito im šašavost nije dio ljudskih emocija na koje imaju pravo.

Kako će priča završiti možemo pretpostaviti, a ima li Sherlock zaista u sebi ljudskosti, doznat ćemo 23. rujna kada film Enola Holmes stigne na Netflix.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala