Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mulan ipak preskače kina, dolazi na Disney+ po prilično visokoj cijeni
Ima nade za nas: odlučeno je da će biti prikazan u kinima tamo gdje njihova streaming platforma nije dostupna

"Mulan" ipak preskače kina, dolazi na Disney+ po prilično visokoj cijeni

Foto: YouTube

Nakon mnogobrojnih odgoda i neizvjesne situacije diljem svijeta (još uvijek) zbog pandemije koronavirusa, u Disneyu su donijeli konačnu odluku koja se tiče njihovog igranog filma Mulan: film u potpunosti preskače kina na područjima gdje je dostupan Disney+.

Igrana verzija mnogima omiljene Disneyeve priče temeljene na pjesmi The Ballad of Mulan tako će konačno biti dostupna gledateljima, ali po prilično visokoj cijeni. Disney je film planirao za svoju streaming platformu, ali u sasvim novom VOD modelu po premium cijeni. Inače je sadržaj na Disney+ streamingu direktno dostupan pretplatnicima što neće biti slučaj s Mulan, već će korisnici u Sjevernoj Americi i na ostalim teritorijima (na kojem je Disney+ dostupan) morati platiti 29,99 dolara kako bi ga mogli pogledati. Naravno, uz uobičajenu mjesečnu pretplatu od 6,99 dolara. Dobra je vijest što će Mulan ipak zaigrati u kinima, ali samo u područjima u kojima Disney+ nije dostupan, što se odnosi i na Hrvatsku.

Korisnici Disney+ platforme nisu oduševljeni ovom vijesti, posebice prilično visokom cijenom ovog igranog filma. Iz Disneya su, s druge strane, uvjereni kako je ovo najbolji test jesu li gledatelji spremni dati više novaca za sadržaj koji je u normalnim uvjetima trebao biti prikazan isključivo u kinima.

Podsjetimo, studio Universal napravio je slično kad je animirani film Trolovi: Svjetska turneja stavljen na streaming po cijeni od 19,99 dolara što je već tada bilo više od uobičajene. No, time su postigli veliki uspjeh i u samo tri tjedna film je zaradio više od 100 milijuna dolara (zarada kod VOD je povoljnija za studio jer im ide 80% zarade, dok kod prikazivanja u kinima zaradu dijele po pola s kino prikazivačem), ali cijena za Mulan će biti čak deset dolara viša što je naišlo na razna negodovanja.

Budžet za Mulan bio je oko 200 milijuna dolara, a za svjetsku promociju potrošeno je još dosta milijuna tako da nije čudno što u Disneyu više ne mogu čekati s premijerom. Film je još 27. ožujka trebao doći u kina, taman prije globalnog zatvaranja tržišta.

Mulan na Disney+ streamingu očekujemo 4. rujna.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala