Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dočekali smo! Stiže Snyderova Liga pravde!
Trebalo je nekoliko godina da bi došla pravda za Zacka Snydera - #SnyderCut stiže na HBO Max 2021.

Dočekali smo! Stiže Snyderova "Liga pravde"!

Foto: HBO

HBO Max za 2021. godinu planira ili redateljsku verziju filma u trajanju od 4 sata ili 6 televizijskih poglavlja (dakle u stilu serije), a Zack Snyder ima priliku ponovno okupiti ekipu s originalnom post-produkcijskom ekipom kako bi ponovno snimio, uredio i finiširao vizualne efekte!

Kad je Liga pravde stigla u kina 2017. godine očekivanja su bila velika, ali film je na kraju zaradio razočaravajućih 657,9 milijuna dolara i ostavila fanove s pitanjem što bi bilo da je Zack Snyder napravio ono što je stvarno htio. Trebalo je više od dvije godine da velike face ponovno potegnu ovo pitanje i da se napravi peticija za Snyder Cut verziju filma: pokrenuta je kampanja #ReleaseTheSnyderCut, poduprli su je poznati, zatim neki članovi produkcije, a najveću težinu tome dale su zvijezde same Lige pravde.

O kakvoj je točno verziji riječ? Još u siječnju 2017. Snyder je studiju isporučio svoju najbolju verziju filma Liga pravde koja je bila dugačka skoro 4 sata iako je znao da to Warner Bros. neće prihvatiti. U studiju su film htjeli skratiti na dva sata, a Snyder je uspio složiti verziju od 2 sata i 20 minuta – ovo je prva cut verzija. Tada je bilo još dovoljno vremena da se film post-produkcijski dovede do završnog stadija u studenom, ali zbog obiteljske tragedije Snyder je napustio projekt koji je potom, znamo, preuzeo Joss Whedon (koji je pak snimio neke nove scene, dodao humora i laganiji ton – ništa što se fanovima svidjelo). Jedino što je Snyder tada uzeo sa seta je, kaže, disk na kojem se nalazila njegova verzija filma, iako tad nije mislio da će mu trebati.

Godinu nakon obiteljske tragedije Zack i Deborah Snyder posvetili su se drugim projektima. Zack je povremeno znao objaviti slike iz svoje verzije, ali sve je poprimilo ozbiljniji ton kad je #ReleasetheSnyderCut postao globalni trend. Bračni par je u veljači ove godine napravio prezentaciju za glavešine iz Warner Bros.-a, HBO Maxa i DC-ja na kojoj je pokazao svoju verziju filma u crno-bijelom. Tamo se našlo desetak glavešina, a Zack je čak dao ideje za potencijalne epizode. Prezentacija je završila, svi su bili puni dojmova. I dok je pandemija koronavirusa s jedne strane zatvorila skoro sve pogone (pogotovo tvrtke koje rade vizualne efekte), s druge strane ovo je idealna prilika da se Snyderova verzija dovrši jer će to značiti još više posla kad sve krene. Zack je tijekom travnja i svibnja kontaktirao glumce kako bi znali da ih čeka dovršavanje filma. Trenutno nema određenih datuma što za HBO Max znači puno vremena kako bi se Liga pravde adekvatno završila i tijekom 2021. godine konačno ugledala svjetlo dana.

Hoće li na kraju to biti film ili mini serija, tek treba vidjeti. Ako se pitate koliko će to sve koštati, navodno je riječ o iznosu između 20 i 30 milijuna dolara, no to nije potvrđeno ni s jedne strane.

"Ovo će biti nešto sasvim novo, a pričao sam s ljudima koji su vidjeli film, bit će to sasvim drugačije iskustvo od već viđenog filma. Vjerojatno ste vidjeli samo četvrtinu onog što sam ja napravio", rekao je Snyder za The Hollywood Reporter i dodao da do dana današnjeg nije pogledao (Whedonovu) verziju koja je bila u kinima.

Njegova supruga i producentica Deborah Snyder dodala je: "S novim platformama i streaming servisima možete imati ovakvo nešto. Ovo ne možemo pustiti u kinima, ali može doći na streaming. Ako ćemo biti iskreni, ovakve prilike nije bilo prije dvije godine."

Bračni par Snyder najviše zahvaljuje fanovima koji su svojom ustrajnošću ovo ostvarili.

Trajalo je nekoliko godina, ali stiže pravda za Zacka Snydera (i za fanove koji su ovo jako dugo čekali)!

#ReleaseTheSnyderCut

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala