Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Filmski festival u Veneciji održat će se unatoč koronavirusu
Najstariji filmski festival u Europi i dalje bi trebao biti održan od 2. do 12. rujna ove godine

Filmski festival u Veneciji održat će se unatoč koronavirusu

Foto: PR Photos, YouTube

Pripreme za 77. Međunarodni filmski festival u Veneciji koji je planiran za rujan ove godine se nastavljaju unatoč pandemiji koronavirusa.

Talijanska izvještajna agencija ANSA prenijela je kako će ovogodišnje izdanje Festivala biti održano od 2. do 12. rujna, kako je bilo planirano i najavljeno prije nekoliko mjeseci. Iako još nema komentara od organizatora festivala, predsjednik Venecijanskog bijenala Roberto Cicutto potvrdio je da se program nastavlja neovisno o tome što je Cannes svoj Festival odlučio odgoditi. Odmah je dodao da očekuju manji odaziv nego inače te da zbog toga intenzivno razmišljaju o digitalnoj tehnologiji, a sve promjene planiraju predložiti do kraja svibnja kako bi se moglo krenuti u realizaciju. No, Festival se sigurno neće u potpunosti prebaciti na digitalno rješenje što je redatelj Festivala Alberto Barbera naglasio još prije dva tjedna.

Joaquin Phoenix i Todd Phillips na završnoj ceremoniji 76. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji

Podsjetimo, Filmski festival u Cannesu već je bio pomaknut sa svog tradicionalnog termina u svibnju na lipanj ili srpanj, što je također odgođeno tako da Cannes zasad nema definiran datum održavanja. Unatoč tomu, također je u potpunosti otpisana mogućnost virtualnog festivala.

Prošlogodišnji Međunarodni filmski festival u Veneciji bio je održan krajem kolovoza i početkom rujna, a Zlatnog lava bio je osvojio film Joker Todda Phillipsa, dok je Posebnu nagradu žirija odnio J’Accuse Romana Polanskog. Početkom siječnja ove godine objavljeno je kako će australska glumica Cate Blanchett predsjedati 77. Međunarodnim filmskim festivalom u Veneciji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala