Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HRT prikazuje seriju Jadnici – adaptaciju remek-djela Victora Hugoa
Dramska serija temeljena na poznatoj priči Victora Hugoa u glavnim nam ulogama donosi Dominica Westa, Davida Oyelowoa i Lily Collins

HRT prikazuje seriju "Jadnici" – adaptaciju remek-djela Victora Hugoa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 8. ožujka na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22:10 sati počinje s prikazivanjem dramske serije Jadnici, adaptacije remek-djela Victora Hugoa.

Dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom djelo istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. Uz epsku pozadinu Francuske u vrijeme građanskih nemira, priča je to o Jeanu Valjeanu (tumači ga izvrsni Dominic West, Noah iz serije Preljub) bivšem osuđeniku koji ne može pobjeći od sjene svog bivšeg života.

Budućnost mu ugrožava njegov najljući neprijatelj, hladni policajac i bivši zatvorski čuvar Javert, koji je odlučan u namjeri da ga izvede pred lice pravde.

U međuvremenu, Fantine, žena iz radničke klase koju je ostavio bogati ljubavnik, primorana je na sve očajnije mjere kako bi se skrbila za svoju mladu kćer.

Njihove se priče isprepleću, a kad se na pariškim ulicama rasplamsa revolucionarno nasilje, Jean Valjean započinje epsko putovanje prema samoprihvaćanju, iskupljenju i ljubavi.

Prva epizoda vodi nas u 1815. godinu. Francuska je na koljenima nakon poraza u bici kod Waterlooa. Jean Valjean pri kraju je kazne u zatvoru u Toulonu, nakon što je odslužio 19 godina za sitan zločin, a pušta ga ambiciozni zatvorski čuvar Javert. Javert je razvio duboku mržnju prema Valjeanu, ogorčenje koje će i dalje nositi u sebi. Život bivšeg osuđenika je okrutan i Valjean na svakom koraku vidi predrasude, a njegova ga prošlost progoni. Susret s mudrim biskupom Dignea prisiljava ga da preispita vlastiti moral i kakav život želi voditi.

Uloge: Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O'Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala