Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Steven Spielberg odustao od režije filma Indiana Jones 5!
Spielberg ostaje kao producent, a na mjesto režisera bi trebao doći James Mangold

Steven Spielberg odustao od režije filma "Indiana Jones 5"!

Foto: PR Photos

Snimanje novog Indiane Jonesa i dalje nailazi na probleme i promjene.

Filmaš Steven Spielberg, koji već 39 godina stoji iza franšize Indiana Jones i napravio je četiri filma, odustao je od režije Indiane Jonesa 5 i predao dalje projekt. Izvori navode da će režiju preuzeti James Mangold (Ford v Ferrari) koji samo što nije potpisao ugovor. Mangold je ranije bio u sličnoj situaciji kad je preuzeo Wolverine franšizu što je bio odličan potez jer je Logan ispao veliki hit sa zarađenih 619 millijuna dolara te je Mangoldu donio nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje adaptacije scenarija.

Svi su se odmah zapitali što je s glavnom glumačkom zvijezdom, Harrisonom Fordom. Bez brige, Ford ostaje na projektu, a nedavno je na promociji najnovijeg filma Zov divljine pričao o budućnosti franšize i spomenuo da projekt ima nekoliko problema koji će što brže biti riješeni.

Steven Spielberg, Harrison Ford, James Mangold

Spielberg se neće u potpunosti maknuti s projekta već će ostati u ulozi producenta. Odluka da ne režira peti film je isključivo njegova jer je htio da se filmom bavi nova generacija koja će unijeti svježine i novu perspektivu u projekt. George Lucas, koji je sa Spielbergom osmislio Indianu Jonesa, uopće neće sudjelovati u projektu jer se nalazi u mirovini.

Disney je novi film o Indiani Jonesu najavio još 2016. kad su potvrdili da će Spielberg i Ford raditi na njemu te da ga u kinima očekujemo 19. srpnja 2019. godine. Ubrzo je pomaknut na 10. srpnja 2020., a onda na 9. srpnja 2021. kad je na projekt doveden Jonathan Kasdan, sin scenarista Lawrencea Kasdana koji je radio na prvom filmu Otimači izgubljenog kovčega, kako bi napisao novi scenarij nakon što je originalni scenarist David Koepp napustio projekt.

Zadnji film Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje je 2008. bio veliki hit u kinima i zaradio je oko 790 milijuna dolara diljem svijeta.

Budući da sad na projekt dolazi novi redatelj nikoga ne bi začudilo da Indiana Jones 5 ponovno bude odgođen.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala