Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sonic: Super jež nastavlja zabavljati gledatelje
Igrani film prema popularnoj igrici i dalje je najgledaniji u kinima, a solidno je prošao i "Zov divljine" s Harrisonom Fordom

"Sonic: Super jež" nastavlja zabavljati gledatelje

Foto: YouTube

Protekli vikend je bilo tijesno u kinima: Sonic: Super jež i Zov divljine borili su se za prvo mjesto gledanosti u Sjevernoj Americi! Iako se očekivalo da će Sonic s lakoćom ponovno biti prvi po gledanosti, Zov divljine ga je dobrano ugrozio, ali ne do kraja. Na kraju vikenda Sonic je zaradio 26,3 milijuna dolara, a Zov divljine 25 milijuna.

Sonic: Super jež tako je postao neočekivani hit u kinima za studio Paramount, pogotovo ako uzmemo u obzir negativne kritike prvog trailera zbog kojih se mijenjala animacija Sonica te zbog čega je premijera filma bila odgođena. No, slušanje kritika i promjena ključnih stvari u filmu se isplatila jer je Sonic u dva tjedna zaradio preko 200 milijuna dolara diljem svijeta (106 milijuna u Sjevernoj Americi, 96 milijuna u ostatku svijeta) i tako dobrano prešao svoj budžet koji je iznosio 85 milijuna dolara.

Sonic je akcijska obiteljska komedija temeljena na jednoj od najpopularnijih Seginih igrica u kojoj je glavni lik simpatičan plavi jež. U filmu se Sonic udružuje s lokalnim policajcem Tomom s kojim se suprotstavlja zločestom doktoru Robotniku koji želi zavladati svijetom. Film u našim kinima igra od 13. veljače u originalnoj i sinkroniziranoj verziji.

Zov divljine u četvrtak je stigao u kina diljem svijeta i za početak je premašio sva očekivanja studija 20th Century Fox. Avantura prema istoimenoj noveli Jacka Londona donosi priču o psu Bucku koji je odjednom istjeran iz svog doma u Kaliforniji i nađe se u srcu Aljaske gdje će naći svoje mjesto u svijetu i svoju sudbinu.

Film je u Sjevernoj Americi prvi vikend zaradio 24,8 milijuna dolara, a u ostatku svijeta još 15 milijuna što je odličan početak za ovaj film, ali treba računati da je snimljen s prilično visokim budžetom od 135 milijuna dolara pa će mu još puno trebati da ga uopće opravda. Kritičari nisu previše oduševljeni filmom, ali zato su gledatelji zadovoljni: dali su mu A- na CinemaScoreu i 91% na portalu RottenTomatoes. U glavnoj ulozi je legendarni Harrison Ford, dok su u ostalim ulogama Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford i Colin Woodell. Režiju potpisuje Chris Sanders, a scenarij Michael Green.

Zov divljine u našim kinima također igra od 20. veljače.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala