Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Disney dominirao 2019. godinom
Među 10 najboljih filmova protekle godine, njih čak 8 je u Disneyjevoj produkciji

Disney dominirao 2019. godinom

Već godinama Disney dominira kino blagajnama, ali ove je godine nadmašio čak i sam sebe! Među deset najboljih filmova u 2019. godini našlo se čak njih 8 koji su rađeni u Disneyjevoj produkciji ili koprodukciji.

Na prvom mjestu po zaradi ove godine našao se posljednji film u Marvelovoj sagi o Osvetnicima, Osvetnici: Završnica. Sa 2.8 milijarde dolara zarade Osvetnici su uspjeli prestići čak i Avatara koji je do sada držao prvo mjesto najunosnijeg filma svih vremena.

Drugo mjesto po zaradi drži Kralj lavova, koji je nadmašio svog animiranog prethodnika zaradivši 1.6 milijardi dolara, 700 milijuna više no animirana verzija iz 1994. godine. Iza Kralja lavova odmah se našao nastavak filma Snježno kraljevstvo s 1.2 milijarde dolara, a vrlo blizu iza njega je i Spider-Man: Daleko od kuće, koji je Disney radio u koprodukciji sa Sonyjem.

Captain Marvel na petom je mjestu po zaradi, s 1.12 milijuna dolara, dok ju slijedi Priča o igračkama 4, koja je također zaradila preko milijardu dolara.

Tek na sedmom mjestu nalazi se prvi film koji nije Disney/Marvel/Lucasfilm/Pixar, i to Joker. Joaquin Phoenix i njegova verzija Batmanovog najvećeg neprijatelja stigli su u produkciji Warner Bros.-a i donijeli zaradu od preko milijardu dolara.

Osmo mjesto preuzela je još jedna igrana verzija Disneyjevog klasika, film Aladdin, koji je posljednji na ovoj listi sa zaradom od preko milijardu dolara.

Na devetom mjestu nalazi se Universalov Hobbs i Shaw, film iz franšize Brzih i žestokih, drugi ne-Disney film na listi deset najboljih.

Trenutno posljednji po zaradi ove godine jest film Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera, koji je tek prije desetak dana krenuo s prikazivanjem. Do sada je film zaradio 725 milijuna dolara, ali očekujemo da će krajnji iznos biti puno veći.

M.M.K.

 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala