Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže novih Dvanaest žigosanih
Warner Bros. sprema novu verziju Oskarom nagrađenog filma iz 1967. godine, redateljsku palicu drži David Ayer

Stiže novih "Dvanaest žigosanih"

Warner Bros. u planu ima napraviti novu verziju filma Dvanaest žigosanih, a već su odabrali i redatelja za taj zadatak - Davida Ayera.

Originalni film izašao je 1967. pod redateljskom palicom Roberta Aldricha, zaradio četiri nominacije za Oskara, od kojih je jedan i osvojio, a u glumačkoj postavi bili su Ernest Borgnine, Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, Robert Ryan, Telly Savalas, Robert Webber i Donald Sutherland.

Film prati priču o tajnoj misiji koja se odvijala prije pohoda na Normandiju, kada grupa vojnih zatvorenika osuđenih za najteže zločine, odlazi na samoubilačku misiju - napad na francuski dvorac u kojem se okupljaju visokorangirani njemački oficiri. Nadaju se kako će tim eliminacijom njemačkog vodstva pripomoći D-Danu. Oni koji prežive napad dobit će pomilovanje.

Zanimljivost je ta da je koncept sličan Odredu otpisanih - kriminalci koji izlaze iz zatvora radi posebne, potencijalno samoubilačke misije - upravo je Ayer režirao film Odred otpisanih 2016. godine, a sada će režirati Dvanaest žigosanih.

Film bi navodno sa snimanjem trebao krenuti već sljedeće godine, ali još nije poznat očekivani datum izlaska.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    1 0
    djule djule @ 18.12.2019. 10:23

    Bounty s Mel Gibsonom je dobar remake onoga Bountya s Marlon Brandom

  • #4
    2 0
    pandaboy pandaboy @ 17.12.2019. 21:15

    Pretpostavljam da je ono što se može reći u obranu toga da je puno kultnih klasika bilo remake kao npr. "Ben-Hur", "The Thing", "Magnificent Seven" (na neki način) itd. Nikad se ne zna kako će ispasti, iako većinom u startu ima nezahvalnu poziciju da ako je remake presličan orginalu nema smisla postojati, a ako je prerazličit onda "to nije to".

    Ponekad naiđu, premda rijetko, dobri remakovi kao npr. "3:10 for Yuma" (koji si naveo) ili "True Grit" iz 2010., iako su mi u oba slučaja draže orginalne verzije.

    Ime je već velika reklama, jer mlađe generacije možda nisu toliko upoznate s filmom ali ime su vjerojatno čuli, nostalgija je naj reklama za one koji su gledali, scenarij je manje-više napisan...pa hej, zašto ne napraviti remake Ben-Hur npr?  

    Nisam zainteresiran za ovaj film, naprosto jer sam gledao više puta ovog iz 1967. i radije bih gledao ponovno tu verziju. Vidjet ćemo što će biti od ovog, očekivanja nemam...

  • #3
    1 0
    samuraj samuraj @ 17.12.2019. 18:45

    Da naravno, zarada, makar mi nije jasno kako netko plati kartu za kino da gleda film kojega je već gledao samo s sto puta boljom glumačkom postavom. Inače nemam ja ništa protiv remekova, ali treba znati koji film obraditi. Filmove koji imaju kultni status ne možeš nadmašiti, pa je remake takvoga u startu podbačaj. Meni je recimo primjer odličnog remakea "U 3:10 za Yumu", jer je obrađivao film koji je bio do tada više manje nepoznat i po kvaliteti gledano prosječan.

  • #2
    2 0
    pandaboy pandaboy @ 17.12.2019. 17:54

    $$$

  • #1
    1 0
    samuraj samuraj @ 17.12.2019. 17:26

    Čemu????????????

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala