Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi trailer za kritički hvaljenu dramu Just Mercy
Film je premijeru imao na TIFF-u gdje je pobrao same pohvale, a snimljen je prema istinitoj priči

Novi trailer za kritički hvaljenu dramu "Just Mercy"

Foto: YouTube

Na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF) jedan od filmova koji je oduševio kritičare jest drama Just Mercy koja je jučer dobila novi trailer.

Glumačku ekipu predvodi Michael B. Jordan, koji je i jedan od producenata filma, a riječ je o provokativnoj istinitoj priči o mladom odvjetniku Bryanu Stevensonu (Jordan) i njegovoj borbi za pravdu.

Nakon što je završio pravo na Harvardu Bryanu su se nudili razni atraktivni i unosni poslovi, no on je odlučio otići u Alabamu i braniti one koji su krivo osuđeni i/ili oni koji si nisu mogli priuštiti odvjetnika, a sve uz pomoć lokalne pravnice Eve Ansley (Brie Larson). Jedan od njegovih možda najpoznatijih slučajeva, ujedno i prvi, bio je onaj Waltera McMilliana (Jamie Foxx) koji je 1987. godine osuđen na smrt zbog stravičnog ubojstva 18-godišnje djevojke iako je po dokazima bilo i više nego jasno da nije kriv te je jedina osoba koja je svjedočila protiv njega bio kriminalac koji je imao motiv lažno svjedočiti. Bryan će godinama biti upetljan u labirint pravnih i političkih spački dok se pokušava izboriti za Waltera u sustavu koji je jednostavno protiv njih.

Režiju filma potpisuje Destin Daniel Cretton i temelji se na Stevensonovoj autobiografskoj knjizi Just Mercy: A Story of Justice and Redemption koja je izdana 2014. godine. U ostalim ulogama su Rob Morgan, Tim Blake Nelson, Rafe Spall, O’Shea Jackson Jr. i Karan Kendrick.

Just Mercy u odabrana američka kina stiže na Božić dok će u redovnu distribuciju krenuti 17. siječnja 2020. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala