Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Disney s novim Snježnim kraljevstvom ponovno dominira svim kinima
Nastavak velikog hita iz 2013. godine svoj je prvi vikend zaradio fenomenalnih 350 milijuna dolara

Disney s novim "Snježnim kraljevstvom" ponovno dominira svim kinima

Foto: YouTube

Iako je Snježno kraljevstvo poharalo kina prije punih 6 godina čini se da interes za njim ne slabi: naprotiv, Snježno kraljevstvo 2 zaradilo je 350 milijuna dolara diljem svijeta već prvi vikend!

Nastavak hita koji je osvojio i dva Oskara, onaj za najbolji film i za najbolju pjesmu Let It Go, u većini kina diljem svijeta stigao je u četvrtak, 21. studenog. Snježno kraljevstvo 2 tako je do kraja vikenda u Sjevernoj Americi zaradilo 127 milijuna dolara što je najbolje otvaranje nekog animiranog filma izvan ljetnog perioda, rekordno otvaranje u studenom za animirani film te peto najbolje otvaranje u studenom svih vremena (na petom mjestu je dosad bio Harry Potter i darovi smrti 1. dio sa 125 milijuna dolara).

U ostatku svijeta film je zaradio 223 milijuna dolara s tim da je na svim tržištima (njih 37) bio na prvom mjestu gledanosti, a najveću zaradu broji u Kini s oko 53 milijuna dolara (slijedi je Južna Koreja s 31,5 milijuna, Japan s 18,2 milijuna i Ujedinjeno Kraljevstvo sa 17,8 milijuna dolara). Ovaj tjedan film će premijeru imati u Italiji, Rusiji, Australiji, Grčkoj, Novom Zelandu, Trinidadu, Čileu i Venezueli.

Za usporedbu, Snježno kraljevstvo je 2013. godine zaradilo 1,2 milijarde dolara te je i dalje animirani film s najboljom zaradom u povijesti. Premijera u Sjevernoj Americi mu je bila pred blagdan Dana zahvalnosti tako da je u pet dana zaradio oko 93 milijuna dolara, značajno manje nego nastavak sada na tom tržišta. Ako je suditi prema svemu tomu i nastavak bi mogao preći milijardu dolara čime bi postao šesti Disneyev film ove godine koji je prešao tu veliku brojku.

Nastavak nas vodi u Arendelle u kojem sretno žive Elsa (Idina Menzel) i Anna (Kristen Bell) s Kristoffom (Jonathan Groff) i Olafom (Josh Gad) sve dok se tajanstvena sila ne zaprijeti njihovom kraljevstvu. Hrabra će ekipa otići na opasno putovanje kako bi naučila više o Elsinim moćima koje jedine mogu sve spasiti.

Snježno kraljevstvo 2 u hrvatskim kinima također igra od 21. studenog gdje također ruši sve rekorde, a u hrvatskoj sinkronizaciji glasove su ponovno posudili Sementa Rajhard, Kristina Krepela, Ronald Žlabur, Andrej Dojkić, Goran Grgić, Maja Posavec i Boris Svrtan.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala