Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kritičari hvale Doktor Sleep: jedna od boljih Kingova ekranizacija
Horor s Ewanom McGregorom u hrvatska kina pretpremijerno stiže 31.10.

Kritičari hvale "Doktor Sleep": jedna od boljih Kingova ekranizacija

Foto: YouTube

Za nekoliko dana nam u kina stiže Doktor Sleep, a sudeći prema prvim kritikama očekuje nas odličan psihološki triler.

Film je adaptacija istoimenog romana Stephena Kinga iz 2013. godine te je ujedno i nastavak kultnog Isijavanja (King je napisao nastavak na knjigu, a ne na film). U Doktoru Sleepu pratimo odraslog Dannyja Torrancea (Ewan McGregor) koji pokušava voditi običan život dok se još uvijek bori s onim što je kao dijete doživio u hotelu Overlook. No, njegovi planovi će se izjaloviti kad sretne tinejdžericu koja također ima dar isijavanja i kojoj treba pomoć protiv kulta koji je lovi.

Doktor Sleep je imao posebnu novinarsku projekciju, a oni koji su ga pogledali za njega samo imaju riječi hvale. Autorica portala Daily Dead Heather Wixson o filmu je rekla da je u godini odličnih Kingovih adaptacija ova najbolja te da slavi redatelja originala Stanleya Kubricka. Glavni urednik portala Slash Film Jacob Hall također je nahvalio film te rekao "ovo nije samo nastavak Isijavanja, nego odgovor na njega i pokušaj da se pomiri Kinga i Kubricka." Urednik portala JoBlo.com Paul Shirey rekao je da ćemo zavoljeti negativku koju je zaigrala Rebecca Ferguson, a glavni urednik za We Live Entertainment Scott Manzel čak je film prozvao najboljom adaptacijom Stephena Kinga još od Iskupljenja u Shawshanku.

Doktor Sleep u američka kina stiže tek 8. studenog dok će kod nas zaigrati već ovaj tjedan, pretpremijerno od 31. listopada. Kako će se hrvatskoj publici svidjeti i kako će proći u ostatku svijeta, tek treba vidjeti.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala