Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kritičari nahvalili novog Jokera s Joaquinom Phoenixom
Film je imao premijeru na Međunarodnom festivalu u Veneciji, a u kina stiže početkom listopada

Kritičari nahvalili novog "Jokera" s Joaquinom Phoenixom

Foto: YouTube

U listopadu nas čeka film Joker, priča o poznatom negativcu iz Batmana, ali po prvi put ćemo gledati priču o njegovom podrijetlu.

Film je prvi put predstavljen u subotu na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji i prve kritike su odlične, s tim da najviše pohvala ide glavnom glumcu Joaquinu Phoenixu koji je utjelovio Jokera. Nakon premijere gledatelji su filmu pljeskali punih osam minuta.

Osim odličnih kritika, na portalu Rotten Tomatoes film trenutno ima approval rating 88% na temelju 34 kritike i prosječnu ocjenu 9,05/10 te se tamo također hvali Phoenixova izvedba.

Kritičari su brzo uočili da redatelj Todd Phillips odaje počast filmovima Martina Scorsesea Taksist i Kralj komedije, dok je Forbesov Mark Hughes usporedio Phoenixovog Jokera s onim Heatha Ledgera u Vitezu tame. Dosta njih ističe da će gledatelji biti iznenađeni novom interpretacijom Jokera.

U početku je bilo jasno rečeno kako će Joker biti samostalan film bez mogućnosti nastavka, ali se redatelj predomislio i rekao kako je zainteresiran za mogućnost nastavka. Nastavak će ovisiti o ukupnom uspjehu filma i Phoenixovoj volji za novi projekt. Premijerni vikend u listopadu se očekuje da će film zaraditi između 70 i 95 milijuna dolara na domaćem tržištu (SAD i Kanada).

Warner Bros. s ovim je filmom započeo novu eru, odnosno s Jokerom je započela serija filmova DC Black koja će se baviti isključivo negativcima i imat će mračan, ozbiljan ton. DC Black neće biti vezan na ostale DCEU filmove koje su već objavili i koji su u planu.

Joker u hrvatska kina stiže 3. listopada.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala