Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Evan Rachel Wood u igranom filmu o Sadako Sasaki
"One Thousand Paper Cranes" donosi priču o djevojčici koja je postala simbolom nevine djece koja stradaju u ratu odraslih

Evan Rachel Wood u igranom filmu o Sadako Sasaki

Foto: PR Photos

Priča o djevojčici Sadako Sasaki i tisuću papirnatih ždralova sada će dobiti novu, igranu verziju koja će doći na veliki ekran.

Evan Rachel Wood najnovije je pojačanje biografskoj drami o djevojčici koja je preživjela bacanje atomske bombe na Hiromišu, a koja se radi prema romanu Eleanor Coerr Sadako i tisuću papirnatih ždralova (Sadako and the Thousand Paper Cranes). U filmu će glumiti i Jim Sturgess te Shinobu Terajima, scenarij je napisao Ben Bolea, a režirat će ga Richard Raymond. Coerr je bila novinarka i mlada majka kad je saznala za Sadako i odlučila je priču podijeliti s cijelim svijetom, a nju bi trebala utjeloviti Evan Rachel Wood.

Evan Rachel Wood, Shinobu Terajima, Jim Sturgess

"Priča je postala poznata i svojevrstan fenomen zbog autorice Eleanor Coerr. Film će po prvi put pokazati neispričanu priču o ove dvije izvanredne žene i kako su im se životi isprepleli. Čast mi je što mi je Eleanorina obitelja dala povjerenje za film i što su mi Hiroshima Film Council dali da ispričam ovu priču", izjavio je Raymond.

Obitelj se ne slaže s Coerrinom verzijom priče te navode kako je Sadako napravila čak oko 1400 ždralova prije smrti. Kod nas je Sadako dio lektire u višim razredima osnovne škole kroz roman Sadako hoće živjeti Karla Brucknera (u toj verziji je napravila 990 ždralova).

U filmu će se naći i neki detalji iz romana Takayukija Ishiija One Thousand Paper Cranes: The Story of Sadako and the Children’s Peace Statue.

Snimanje filma One Thousand Paper Cranes trebalo bi početi kasnije ove godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala