Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Teaser za Jokera
"Moja majka mi uvijek govori da se smijem i izgledam sretno"

Teaser za "Jokera"

Warner Bros. je objavio prvi trailer za Jokera, nadolazeći film o klasičnom Batmanovom zlikovcu. Redatelj je Todd Phillips, a u glavnoj ulozi je Joaquin Phoenix.

Trailer nam daje prvi pogled na Phoenixovu viziju lika, klauna i komičara iz Gothama koji se zove Arthur i koji izgleda da je u lošoj fazi života. Tuku ga i ponižavali na ulicama i u podzemnoj željeznici, a on razmišlja: "Jesam li to samo ja, ili sve skupa postaje luđe?" Tijekom trailera pratimo njegov silazak u ludilo, a na samom kraju ga konačno vidimo u dobro poznatom odijelu.

Osim Phoenixa, u filmu još glume: Zazie Beetz, Robert De Niro, Bryan Callen, Shea Whigham, Frances Conroy, Glenn Fleshler, Brett Cullen, Marc Maron, Josh Pais, Bill Camp i Douglas Hodge.

Joker će krenuti u kina 4. listopada 2019. godine.

D.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 1
    mario mario @ 4.4.2019. 22:46

    Pa naravno da ne mora biti Joker, što se mene tiče mogli su film nazvati Arthur i dalje bi bio jednako zagrijan...ne bi se čak ni čudio kad uopće ne bi spomenuli ime Joker u filmu... osim ako kao neki easter egg.  Npr netko oštrijeg oka je uočio da se onaj klub u kojem izvodi stand up zove Pogo's a to je bio nadimak Johna Waynea Gacyja... tko zna što to znači.  A na kraju krajeva ne mogu braniti film više kad ništa ne znam xD

  • #4
    1 1
    pandaboy pandaboy @ 4.4.2019. 22:09

    Ok, fair point, nisam informiran koji su planovi s filmom, a točno je i ovo što kažeš:

    "Ali opet ovo je samo nagađanje jer doslovno ništa o plotu ne znamo"

    Naviknut sam na silna uvrštavanja u franšize i univerzume i sl. da mi to zadnje vrijeme uvijek prvo padne na pamet. Ipak, držim do onog da antagonistu (bilo stripovskom ili ne) treba neka prepreka jednako kao i protagonistu priče.

    Plus, ok, mogu raditi s Jokerom što žele, ne znači da i trebaju 

    edit:

    Želim se nadovezati na još nešto:

    Prednost takvog projekta je to što Joker nema nekakvu definirnu povijest jer lik ima milijun i jednu origin story i može se sa njim raditi šta hoće.

    Zašto to onda mora biti Joker? Zašto ne napraviti orginalni film na temu čovjeka koji se slama pred sustavom ili sl. bez obzira nosio on šminku i ljubičasti kaputić ili ne (Mislim, odgovor je očito u formuli: trademark=$$$), Razumijem čar u različitim interpretacijama likova iz fantastike, ali prvenstveno je važno da bude dobra priča bez obzira bila riječ o Jokeru ili nekom John Smithu, što pretpostavljam ide i u prilog i protiv filma istovremeno. We shall see...

  • #3
    1 1
    mario mario @ 4.4.2019. 22:02

    - Negativci najbolje sjaje kada imaju svoj kontrast (i obrnuto), a pitanje je što će ovdje biti u toj važnoj ulozi prepreke Jokeru -

    Pretpostavljam da će ovo biti Joker vs the System fora - vidimo ga kako na TV-u gleda Waynov govor i poslije toga ide scena gdje se igra sa pištoljem. I onda još dobije po nosu od mladih yuppia iz podzemne tako da mu i ne treba tipični neprijatelj kad mu se cijeli svijet zamjerio. Ali opet ovo je samo nagađanje jer doslovno ništa o plotu ne znamo.  E onaj klinac kojem Joker razvuče usne u osmijeh je mladi Bruce.A što se tiče ostatka DC franšize ovaj Joker nema veze sa tim.. to je potpuno odvojen stand-alone film, kao što imamo stripove koji se odvijaju u drugim dimenzijama ili "no powers" settingu (Noir, What If, Elsewhere itd.)   Prednost takvog projeka je to što Joker nema nekakvu definirnu povijest jer lik ima milijun i jednu origin story i može se sa njim raditi šta hoće.. od  običnog psihopata pa do nekakvog nadnaravnog entiteta (to smo i imali u stripovima nedavno mislim). Mislim da je kod gledanja trailera najbolje ignorirati sve one DC i Marvel projekt i prepustiti se nečem (nadam se) novom.

  • #2
    2 1
    pandaboy pandaboy @ 4.4.2019. 21:22

    Sviđa mi se realniji stil (nešto slično kao što je bio slučaj s Ledgerovim Jokerom), mislim da je J. Phoenix odličan glumac ali kao uvijek, skeptik sam kad su po pitanju stand-alone filmovi o negativcima. Kao i Venom bez Spider-mana, tako mi i Joker bez Batmana zvuči kao film u koji mi se teško investirati. Negativci najbolje sjaje kada imaju svoj kontrast (i obrnuto), a pitanje je što će ovdje biti u toj važnoj ulozi prepreke Jokeru. 

    Vidim kako bi mogao funkcionirati kao horor/triler poput npr. "Silence of the Lambs". Međutim, ne mogu si pomoći ne postaviti pitanje što će biti s ovom verzijom Jokera nakon filma. "Dark Knight" je funkcionirao jer je prvenstveno bio napravljen kao triler, tek nakon toga da bude adaptacija strip junaka. Film je bio realan(iji), u njemu nije bilo super moći, jedino light sci-fi elemenata i zato je takav pristup funkcionirao odlično i nastao odličan film. Kad vidim ovog Jokera, i kako ti @mario kažeš "Fincherovski đir" zapitam se mogu li vidjeti ovog Jokera u svijetu sa Supermanom, Aquamanom i ostalom super ekipom..i moj odgovor je "ne", jer tamo ovaj prekrasno jeziv lik gubi na svojoj snazi jer je realan (to ga čini i strašnim), no uz nabrijane negativce sa svjetsko-razarajućim moćima, jednostavno je samo lud. I to je šteta.

    Znam da nije popularno mišljenje, no smatram da superherojski filmovi moraju prihvatiti da postoji granica koliko fantastike/realnosti može biti u istom filmu. Čini mi se da je fanovima često teško prihvatiti da su svi ti superherojski stripovi nastali kao zabavno štivo za djecu i to je sasvim ok! ...i ja sam počeo čitati Batmana i Spider-mana s 9 godina, i dan danas uživam u nekim stripovima/filmovima bez obzira na njihovu dubinu ili plitkost. Nije da nema ozbiljnije ili dobro napisanih izdanja koja su ciljana na zreliju publiku, no ipak se mora priznati količina klišeja i recikliranja koja se u njima događa. Funkcioniraju naj kao opušteniji filmovi gdje je fantastika opravdana time što navijamo za junake kao likove koji simboliziraju ono što je ispravno, neke ideale ili pak kao realniji ukoliko su spremni odbaciti podosta elemenata fantastike. Najbolji neki balans između fantastike i realnosti je po meni napravio Watchmen (koji je i kao strip potpunije i zasebno djelo).

    p.s.  štivo. Preporučujem fanovima tih superherojskih stripova, pogotovo dio s Jokerom. Ne znam koji je, no ima samo par priča (3 ili 4) pa nije teško pronaći...to-the-pointU stripovskom obliku, najbliže ovome filmu je Gotham Central, koji prikazuje prizor na Gothamove negativce kroz oči policijskih službenika. Kratko i
  • #1
    2 1
    mario mario @ 4.4.2019. 20:43

    Šta kažete? Meni izgleda da nam stiže pravo osvježenje u superhero đir.  Nekako mi ima Fincherovski đir ili kao možda nešto iz A24 studija ili Taxi Joker. Ja sam definitivno on board.

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala