Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Eurosong: Lijepa Tena prva po rasporedu i zadnja na kladionicama
Čak i autor pjesme Tonči Huljić tvrdi da nemamo šanse za pobjedu

Eurosong: "Lijepa Tena" prva po rasporedu i zadnja na kladionicama

PIŠE: Dario Petruševski

Veselje zbog pobjede na Dori Igoru Cukrovu i Andrei Šušnjari pokvarile su prve informacije s kladionica koje se bave Eurosongom. "Lijepa Tena" trenutno je, naime, uvjerljivo posljednja na većini ljestvica, što bi značilo da europska javnost po tko zna koji put nije prepoznala "svjetsku produkciju" Tončija Huljića. On, pak, priznaje kako zbog politike (jer je s pjesmom, naravno, sve u savršenom redu) nemamo šanse za pobjedu.

Objavljen je i redoslijed izvođenja, a hrvatska ekipa u cijeloj je priči dobila nimalo lagan zadatak - "Lijepa Tena" otvara drugu polufinalnu večer koja će se održati 14. svibnja. Za ulazak u finale borimo se s 18 zemalja, među kojima su Srbija i Slovenija. Što se glasanja tiče, na redu smo 34., ali sve je to, po tvrdnjama autora pobjedničke pjesme Tončija Huljića, posve nebitno, jer će nas politički odnosi i ove godine vrlo vjerojatno zakucati na dno ljestvice.

"Logički, mi nemamo šanse"

"Postio sam od Dore osam godina. Možda je bilo i prije pjesama koje su prije zaslužile da idu na Doru pa nisu išle. Dora je vrlo nezahvalna jer ja moram razmišljati o pjesmi koja će se prvenstveno svidjeti Europi. S ovom pjesmom, za razliku od prijašnjih godina, razmišljao sam da se prvo svidi Hrvatima", izjavio je Tonči Huljić za tjednik Extra te otkrio svoje predviđanje o bodovnoj tablici u Moskvi.

"U polufinalu od 21 zemlje, četrnaest ih je iz bivšeg SSSR-a, a sve one će razdijeliti bodove između sebe. Mi u tu skupinu ni kulturuloški ni geografski ne pripadamo. S druge strane, živimo u neproglašenom ratu sa Slovencima, a možete misliti kako će nam Srbi nakon priznanja Kosova biti naklonjeni. A to su prvi susjedi koji bi nam po svim pravilima trebali dati bodove. I plus tri zemlje koje su nam već tradicionalno nesklone, Danska, Švedska i Norveška. Po svemu ovome, logički mi nemamo šanse", pesimistično zaključuje Huljić.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala