Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže ženska adaptacija Gospodara muha i fanovi nisu oduševljeni
"Gospodar muha" donosi priču o skupini dječaka na pustom otoku koji pokušavaju osmisliti vlastito društvo

Stiže "ženska" adaptacija "Gospodara muha" i fanovi nisu oduševljeni

Sprema se još jedna filmska adaptacija romana Gospodar muha iz 1954. autora Williama Goldinga no uz jednu veliku promjenu: umjesto dječaka koji su ostali na otoku bez roditelja tamo će se naći - djevojke.

Scott McGhee i David Siegel su već potpisali ugovor sa Warner Bros.-om za adaptaciju romana, koji je već dva puta bio uprizoren: 1963. u klasiku Petera Brooka te 1990. u filmu Harryja Hooka gdje su umjesto britanskih školaraca bili američki vojni kadeti.

"Želimo napraviti vjernu, ali osuvremenjenu adaptaciju knjige, ali naša ideja je da to napravimo s djevojkama radije nego sa dječacima.", rekao je Siegel, a McGehee se nadovezao: "Imamo priliku ispričati priču kako do sada nitko nije ispričao, sa djevojkama umjesto dječaka, što će promijeniti neke stvari tako da će ljudi moći vidjeti priču na novi način."

Gospodar muha prati grupu dječaka i njihove katastrofalne pokušaje samouprave nakon što se nađu na napuštenom otoku. Kako se njihova civilizacija počne raspadati tako oni počinju s nasiljem, divljaštvom, čak i ubojstvom, te se knjiga odjednom pretvara u žestoku distopijsku satiru ludosti čovječanstva, urođenog divljaštva muške kulture i same vlade.

Najava nove verzije filma sa zamijenjenim spolom likova nije naišla na odobravanje publike. Na društvenim mrežama su mnogi doveli u pitanje kako će dva muška pisca napraviti film iz ženske perspektive te bi li se ista stvar dogodila da je na otoku bila skupina djevojaka.

Jedna korisnica Twittera napisala je: "Ženski remake Gospodara muha nema smisla jer... zaplet knjige ne bi se dogodio da su bile samo žene."

Vidjet ćemo hoće li producenti i studio nakon ovakvih komentara ipak malo razmisliti o ovoj ideji.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala